city

24580-195

I torsdags var vit päls med i city. jag var ledsen för jag tyckte att jag blivit så röd i fejset.
men det känns som en evighet sen. för nu när jag tänker på det tycker jag bara det är komiskt att även vi har gjort ett så klassiskt snyggt motljus-bandfoto.

Nåväl. Det är bråda dagar och i måndags ringde dem från dygnet runt också och ville prata. förhoppningsvis kan ni läsa om det på fredag.

(obs bilden är copyrightad. är tagen och ägs av city)

Den gudomliga komedin.

Dante Alighieri, fresk av Domenico di Michelino från katedralen i Florens, Santa Maria del Fiore

Har jag berättat om när Dante Alighieri var på besök i Malmö och undrade om helvetet hade några sju instanser även här. Alla gånger sa jag och ställde upp som Vergelius.

1. En föreläsning med Kaarlo på SV 21-40 kursen på malmö hög.
- Oh det var hemskt jag visste inte om jag var död eller levande då jag satt där, sa Dante efteråt.

2. Vi går till glassfabriken och får ofrivilligt en föreläsning av en liten knarkproffesor.

3. Den vegetariska lasagnen på La empanada. En blandning av smör, ister och ost har hällts över en djupfryst broccoli-bit.

4. Atalay. Till bords har vi the ark. En är för kvällen klädd i svart sammet, en annan som sjöman och en tredje har kiss-smink. Bakom Dante dyker det upp en fjärde kille som också pratar småländska och Dante ser nu mycket svettig ut.

5. Vi går in på KB och genast får vi känslan av att vi letar efter nån, men vi vet inte vad. Så vi skiljs åt och armbågar oss fram över en bädd av krossat glas och hör beasty boys intergalactic spelas så högt att det gör ont i tänderna. Det tar en evighet att komma in i vinylbaren och ut igen. Tillslut hittar jag Dante uppe på scenen, mäkandes på en tjej. Men han visar sig chanslös mot en lönnig kille i truckerkeps och ironisk mustasch.

6. Vi går och går genom trånga korridorer fulla av rök och blå neon. Jättemånga hånglar i en soffa och på väggen visas en journalfilm om stora frisyrer från åttiotalet.
- De här bloggtechno-låtarna har jag hört tusen gånger, säger Dante.
Det var Crush.

7. Nattamat på Stippes. Smockan hänger i luften och när Dante försöker ingripa i en våldtäkt får han på käften av en kille som tror han är tomten.

- Jag trodde inte att en utekväll kunde vara så överjävlig, säger Dante efteråt.
- Kanske beror det på småstadskomplex, säger jag för att försöka komma med en förklaring. Men nämner ändå inget om de ca tusen falaflar som jag ätit i mina dar.

pudel

Jag väntar och längtar

på torsdag ska jag se frida hyvönens pudel show på
palladium. det kommer bli sjukt bra. läs inte minst nicholas ringskogs recension av hennes nya skiva i dig-fi här.


talking cats.

paul visade mig det här tidigare i dag på sin dator och jag blev helt blå av skratt och efteråt kändes det som  om jag blivit överkörd av ett tåg.

talking cats
talking dogs

glassfab

här är en liten exklusiv nyhet för dig som hittat hit och som nästan ingen känner till:

imorn vid 16.30 spelar vit päls på glassfabriken.
och innan dess spelar en snubbe från göteborg som heter nils.

ja det är till och med så att inte ens jag vet så mycket mer om det här.
men jag kan inte tänka mig att det kostar nått.
jag kan inte heller tänka mig att glassfabriken har nån större scen eller stage-utrustning... men så är det ju å andra sidan också en söndag. och vit päls är sjukt bra som vanligt.

recent pics


24580-18624580-18224580-18524580-18424580-183

paris

jag har alltid varit lite hot på paris hilton. en gång nämde jag det för min bror och då sa han på äkta malmöitiska (som zlatan fast utan brytning): "jaja. men har du sett den one night in paris, hennes porrfilm?". jag tyckte då och tycker fortfarande att det var ofint av honom att säga så när jag just berättat att jag gillar henne.

menmen. idag var skvallerpressens stora nyhet att de har hittat nya one night in paris filmer. å jag blev faktiskt uppriktigt ledsen. lämna paris i fred.

class war

vet ni vad jag tycker är fattigt. det är såna där tishor typ: "hm, står det carlsberg - nej haha det står classwar". "hm, står det star wars - nej haha det står stop wars". "hm, står det kill bill - nej haha det står kill bush". "hm, står det burger king - nej haha det står murder king". det var kul max en gång. ok för att jag har fått mycket fula plagg av min mamma och kanske en moster och kanske min mormor frid över hennes minne, men aldrig nått sånt.

nästa träning.

det var en fröjd att äntligen få se jens på isen igår. där fanns vissa likheter med chippen wilhelmson i hans spelstil. för jag har nog aldrig spelat med någon som åkt så mycket skridskor. det var som att se en kalv för första gången komma ut på grönbete.

ny tid då. jag föreslår söndag kl 15. jag vet att helgerna är heliga för vissa. men jag tycker ändå att det är en jättebra tid som vi borde prova.

så skriv upp er och kom och se chippen lövkvist i action.

blekingska

se opp allihop in the town of plugghästar.
på fredag spelar vit päls på
blekingska.

bodoni på onsdag?

jag är lite sugen på bodoni på onsdag.
är det nån som är sugen på att hänka? jag vet inte vad det kostar. men det borde vara si så där en max 50 kr.


hon där steso songs är sjukt bra!

indie will be indie


är du sugen på riktigt maxad indie, så är det här nästan som en skolbok.

att de inte skämdes...

hockeytajm

hockey imorn kl 7 (måndag)?
i så fall hör av er här under. vi ska vara minst 4 så blir det match.

min dagbok

min blogg, min dagbok och mina blommor lider alla av samma typ av omsorg. först vattnar jag dem tre gånger endera dan, för att sedan glömma bort dem och istället inte vattna dem alls på ett par...

nåja. jag tyker hursomhelst väldigt mycket om dem alla tre och tänkte därför bjussa på de senaste i min dagbok:


(2007-01-18)
har varit i simrishamn i början av veckan. I måndess när jag åt frukost i skillinge sprang det en mus över golvet. jag ska inte säga att jag blev skitskraj. men jag ska ändå erkänna att jag på direkten gick från nyvaket till helvaket tillstånd. sedan la han sig under ett skåp och jag passerade med behörigt avstånd. jag blev nojig att han skulle nypa mig i foten. mitt förnuft sa åt mig att han inte skulle göra det. men tanken var tänkt, så det spelade ingen roll.

(2007-01-17)
asså allt pajar för mig i år. det började med att nån snodde min gitarr på nyår. sedan pajade min dator så att man inte kan lyssna på musik i den. och nu pajade min toalett. varje gång jag gjort the does and the deeds måsta jag skruva på en skruv på baksidan för att fylla tanken. å det låter ungefär så här: squeek squeek squeek psssh. och sedan får man skruva tillbaks den igen. squeek squeek squeek stopp.


(2007-01-05)
idag har jag lånat en bernard senner på 30 kg. vi var i bokskogen. det första milton som han hette gjorde, var att springa rätt in i skogen. "milton", ropade jag till en början och sedan, "milton ditt jävla helvet". tio kritiska minuter följde och sedan stod han plötsligt bara där bakom en stor gran-gren, flämta och såg gullig ut. sedan fick det bli koppel och det skulle förvåna mig om inte min arm blivit åtminstone två cm längre.

Ikväll är det nöjesguidefest. undrar vem som får hångla med den glade och den sure? den sure fixar jag lätt. men den glade. nja. han har nog sitt på det torra.

(2007-01-04)
här är saker jag provat i en vitlökspress idag och vad som hände:
oliver - funkade sjukt bra.
cashewnötter - funka inte alls, inget kom ut.
rödlök - blev bara vatten.

en kul grej är att pelle har flyttat in mitt emot. och igår var jag hemma hos mig och han hemma hos sig och så tittade vi på varann medan vi pratade i telefon.

en annan kul grej är att ossian, sofie och en som hette peter har varit här och bott på min parkett.

det är vinterland i folkets park och varje kväll spelar de svinhög sjukt syrig musik som ekar i min lägenhet. nu är det nått med trumpeter. låter förjävligt.

frank beard

I morse vaknade jag och slog på TVn. Där var ZZ top.
I en bättre värld borde ingen veta nått om ZZ top. men jag vet en helt sjukt fånig grej. som under en kort period av mitt liv, dagligen tog upp en del av min tankeverksamhet. en sak som jag inte tänkt på på evigheter, men som nu ändå blev min först association. Han som inte har skägg, han heter frank beard.


danish lips

I julas spelade jag in två nya låtar och döpte dem efter två äldre medelålders män: Roger Moore och Leonard Cohen. Det var tänkt som ett komplement till paul simon-låten. Och nu är hursomhelst triologin klar. Den handlar inte ett dugg om personerna egentligen, eller har något om att vara äldre medelålders man. men jag gillar titlarna. jag gillar att ge låtar namn i stället för titlar. det är trevligt. 

ja. nu har jag sagt det. tänkte att det var lika bra eftersom jag fått säkert tio mejl med frågor om det där... och det är inte meningen att vara kryptisk eller skapa fler frågetecken kring varför låtarna heter som de gör, men jag har egentligen inget jättebra svar. jag har med tiden lärt mig att intuitionen alltid vinner över det planerade då man jobbar med låt-texter. i alla fall för mig. och titlarna öppnade hursom upp en hel del musik att hämta... på nått sätt... nåja.

och så vill jag för canariebloggen exklusivt dela med mig av en ny låt. Danish lips heter den. men har också gått uner titeln: danska brudar. den är egentligen inte klar. men det gör inte så mycket. Ola johansson är i alla fall med och spelar gitarr och vad mer kan man begära?

Vit päls - danish lips

å här finns roger moore, paul simon och Leonard Cohen... vit päls myspace

san francisco

Belle and sebastian - san francisco

å fy fan vad det blåser idag. jag går inte ut. å det är svårt att lotsas att det är vår. men det finns ett bra facit. jag menar förr eller senare blir det alltid vår och tills dess ska jag drömma om vad jag ska göra i höst. tror inte jag pallar bo här mer, så det får bli nått på distans.

recent pics

24580-18124580-179
24580-17724580-180

canarie on ice

det har varit en dålig hockeysäsong tyvärr. och enda sättet till förbättring är att alla måste förstå vikten av en hockeysäsong och lära sig älska den. jag föreslår torsdag kl 19. och har bara fyra anmält sig så kör vi! och bara om det regnar ställer vi in.

felt

på frågan hur jag blev ett stort felt fan, svarar jag på samma sätt som han som blir av med alla pengarna i Hemigways och solen har sin gång, appropå hur han blev av med alla pengarna.

"Gradvis, sen plötsligt"

med andra ord. jag började någon gång i början på förra året för att så småningom gå i mål 2006 å ba: I was borned in the back of a mobile shack, borned in the back of a mobile shack, borned in the back of a mobile shack, borned in the back of a mobile shack o.s.v.

RHCP

Red hot chili peppers! Jag står inte ut med att de har så dålig credd. Jag älskar dem.
Kanske mest för att jag alltid älskat dem. Eller det känns i alla fall så, jag menar de har ju funnits ett tag.
sjukt tajt med inslag av funk, och en närmast homosexuel vänkap med en touch av kalifornien.
så grymt. med ens läste jag anthony kiedes självbiografi scar tissue då den kom ut. å  han gled runt hela sin ungdomstid på en skateboard utan t-shirt och tjuvbadade i pooler i L.A. jag värmer mig bara av tanken på det i vinter. visserligen kunde han hoppa över de delar av boken som handlade om alla tjejer han legat med och hur (grabbigt). men i övrigt ett mycket starkt porträtt av hur det är att leva med ett drogmissbruk.

Snow (hey oh)

nöjesguidenfesten 07

Och jag som bara hade tänkt sitta hemma igår. men så pratade jag med ola och han var så pepp, så det blev nöjesguidenfesten i alla fall.

24580-174

ja kolla vad pepp han var
!!

24580-175

och kolla vad festligt där var!

24580-176

och kolla in det där steget från mia a.k.a. dancing queen ekman, för att inte tala om tuben som låtit sin basker matcha lisas sweater. det är ändå en riktigt clean stil om någon frågar mig. ta en även en close up på killen i förgrundens armpit. det är ingen quiter det inte.

musiker sökes till vit päls

24580-173

vit päls söker dig som tror att du hade varit grymm i vit päls.
kanske vet du nån annan som du tror hade varit grymm i vit päls? i så fall får du gärna nominera den personen till oss. ni förstår. barry har fått för sig att han inte längre har tid med this little thing called love... och god bless him i allt vad han nu ska ta sig för istället. ett rykte säger att han ska ta hand om sin hund. ett annat att han ska börja med foto. men det hör inte hit.

allt av intresse.


Ps. nästa spelning är den 26e januari på blekingska (du behöver kanske inte kunna alla låtar tills dess, men du kan ju hänga med på de du vill).


a levin on the loose

buhu. vit päls gitarren är borta. jag har inte fattat det än. kommer på mig själv ibland gå omkring här i lägenheten och tänker var kan jag ha lagt den och så ba "just det". igår var jag i repan igen i nån slags vanföreställning om att jag glömt leta på vissa ställen. och först när nått är borta vet man vad man haft, inte sant.
så igår när fingrarna kliade spelade jag piano och det är aldrig lika kul för jag har inte riktigt förstått mig på det instrumentet. jag spelar nästan bara på de vita och tänker: "fan undrar hur jag får in en svart i det här".

Hursomhelst. här är till dig som tog den.
känner du att du ångrar dig så lämna in den på rundgång (skivaffären på kristianstadgat möllan). jag vill absolut inte ha snack. jag vill bara ha tillbaka den. du får inte mycket pengar för den ändå. däremot satt det en mikrofon i som är värd kanske 700 spänn. å den får du gärna behålla. men för mig har den gitarren inget pris.


folkets park 10-14

imorn ska jag dela ut punkt se mellan 10-14 utanför coop vid folkets park. om jag nu inte fått allt om bakfoten och sånt händer tyvärr i min värld.
jag vill uppmana alla att komma förbi och dynga lite med mig. kom i skift. så blir dagen uthärdlig.

här är ett utdrag ur min dagbok från sist jag jobbade. då frös jag hela dagen och blev sjuk. det är jag fortf, but it´s allright!

jag har inga cash. jag har sten.

så jag tänkte attjag skulle börja jobba för punkt se i mellandagarna. så jag gick på en grupparbetsintervju, där den första sa: "jaoo e glaoo, pussitiv, å så nått annat å sen nått annat." å nästa fatta vinken, å sa: "Jaoo e glaoo, pussitiv o.s.v." hela tio stycken. å alla ba: "jaoo e glaoo, pussitiv". och de flesta lät så jävla opeppade samtidigt. men det spelade ingen roll. för vi fick jobb allihop.

så i morse stog jag i mina skittöntiga skor och min skittöntiga jacka och mina skittöntiga vantar och pratade med en jugoslav i fyra timmar som delade ut city. och han redogjorde om sin fru och alla sina älskarinnor. hans familj hade gett hans fru ett halvt kilo guld när de gifte sig.

en annan höjdpunkt var när jag gav en tidning till daniel andersson. jag ville bara skrika så som jag alltid skriker när landslaget spelar. "In med danne nu för fan så vi får nån ordning på det här!". men allt jag gjorde var att lägga huvudet på sned och säga varsågod och Danne bara: "Ok då!".16:08

första inlägget 2007.

Ja tack för igår allesamman. min röst la av på efterfesten, men idag har jag nått, inte allt, men nått. men vem bryr sig om sin röst när man ändå inte har nån gitarr längre. buhu. den försvann ur replokalen. om nån har den eller vet vem som har den så hör av er. och tack laban för efterlysningen efter den på husarmbloggen. nåväl. här är lite bilder. kolla in bröderna borgekes hårrännor på magen. imponerande. och kolla in jens. han improviserade fram och sjöng över hundra verser om rickard hoberts tre solar. och där var visst nån som spelade in det? finns det så vill jag höra det igen!

24580-17124580-172