mikrofonerna i Walk the line.

Gillar du mikrofoner. Tycker du om att läsa hi-fi tidningar och säga saker som "luftig topp" och "stort membran"? Då ska du gå och se Walk the line, som är fylld med många långa klipp på feta mikrofoner i närbild. Jag blev hursomhelst fascinerad. Därför har jag nu försökt att kolla upp lite... 
samtidigt har jag också lärt mig att mikrofonrecensioner kan vara riktigt poetiska. Det är ungefär som att recensera vin. En kompis till mig hävdade en gång att han druckit ett vin som enligt systembolagets tidning skulle smaka svettig häst...

24580-32

Här ser vi något som skulle kunna vara en föregångare till shure 55s:an. Den s.k. Elvis mikrofonen for sexy tunes... Ömt lägger Johny Cash (Joaquin Phoenix) handen bakom nacken och för den försiktigt mot sina läppar...

24580-31

Den här lilla linslusen som hoppat fram mellan kärleksparet i en av filmens kärleksscener ser ut att vara en dubbel... Varför där finns två kan jag inte svara säkert på, men jag gissar att den ena är en munspelsmick och den andra är avsedd för sång.

24580-30

Här ser vi en electrovoice 664:a. En klassisk 60-tals mick som bl.a. Beatles använde på sina USA turneer. Electrovoice 664:an är tydligen även ZZ-tops favoritmick.

24580-33

Det här ser ut att vara en electrovoice 664:a med muff. Tittar man noga kan man även se något som ser ut att vara en sm57:a.

/Calle

klubb heartattack


Igår var jag på klubb
heartattack på mejeriet i Lund.

24580-24

På bilden ser vi mannen bakom Songs I wish I Written
Och med banan har vi Ola i Lovekevins. "Lovekevins måste vara Sveriges bästa band", tänkte jag igår när jag såg dem. Ikväll spelar dem igen på folkhemmet. missa inte det.

24580-23

Här är en bild på alla som var där. Den tog jag när vi gick upp på scen med Vit Päls.
Sedan satte vi igång
"TJUCK TJUCK TJUCK TJUCK" Loving yoooooooou, was crazy shiiiiit. Loving yoooou. Crasy shit. Crasy shit"
Och då började alla
MOSH MOSH MOSH

Och samtidigt någon annanstans långt bort, förlorade damkronorna finalen mot Canada med 4-1.

24580-25

Lovekevins

24580-22

Och så träffade jag två trevliga boys som ville ha våra plektrum, autografer, plattor, pins och bärs. Vi gav dem allt. Tack för igår killar. Stay hungry! 

Och så var Daniel från Panoraklubben popscene där och spelade hittiga skivor. http://www.panora.nu/ .

Och i en annan loge hörde jag Timo Raäsinen kalla någon på behörigt avstånd för "en jävla fitta". Sedan spelade han gitarr, gitarr, gitarr på scen i ca 1 och en halv timme. Talangfull, men helt klart skämmig...

/Calle

 

Ernesto Neto

Idag var jag på konsthallen. Hitta en tid då du tror att barn gör andra saker och gå dit du med. För det var coolt, även om det var lång kö och hög volym.


24580-21

här kunde man gå.

24580-20

En gång när jag var liten och skulle till IKEA hade de stängt av bollhavet för att någon unge hade kräkts i det. Jag ville gå in ändå. Försökte övertala min mamma att förklara för nån att jag inte skulle vara där där det fanns kräks. Detta kunde jag inte låta bli att tänka på idag då jag kröp ner i bollhavet som var lite obehagligt varmt på nått sätt.

http://www.konsthall.malmo.se/

/Calle


på besök

24580-18
I går var det konserter på bar "på besök".

24580-17

Den fantastiske ljuskonstnären Kristian Nihlen hade ordnat så att publiken såg knäpp och blommig ut.

24580-19

Lite senare smet jag iväg till hantverkargatan 18 för att gå på Kids of The Ranch releasefest. De sjöng jättefint och med inlevelse utan mikrofoner och jag fick tillfälle att upptäcka oroväckande signaler i mina öron från kvällens tidigare konserter.

/Calle

Stay indie!

VINEACID HAPPENING #2 som skulle äga rum på degeln ikväll är flyttad till på besök som ligger på nobellvägen/ jesusparken. Degeln var dubbelbokad, så leta dig inte ut i förorten för att gå på indieklubb, för indieklubben har blivit en herrklubb...
På besök är jätteindie. De har vinylkonvolut på väggarna. och en tapetskog på ena kortväggen. Och på besök lär bli mysigt. Förutom band kommer det finnas en DJ och öl till försäljning.

24580-26

Jag har blivit OS-biten. Min TV tycks ständigt  visa bilder med blåa himlar och snöklädda berg. Eller så snöar det och det är nästan lika fantastiskt det. Det är sådan frossa i alla möjliga sporter som man aldrig kunnat ana, eller helt enkelt glömt bort att de fanns. Alla tidpunkter på dygnet.

På myspace har jag erbjudit Jens Lekman att bli min myspace kompis. Men han har inte svarat. Kanske umgås Jens Lekman bara med tjejer. Det är inte helt otänkbart. Det verkade åtminstone så i sommras, då han turnerade runt i landet med ett band bestående av han själv och åtta tjejer. Nåja jens. Jag gillar dig skitmycket i alla fall. Även om du inte vill bli min myspacebuddy. Keep up!

Och så till sist ska jag passa på att rekomendera en sida. Cuteoverload.com. Erkänn att du funderar på att ta en av bilderna och lägga som skrivbordsunderlägg på din dator. Jag har... Stay indie!

/Callerussinet sover i bullen

Gillar du dreamy droones, power pop och musik som uppfattas av att man får ont i tänderna? Gillar du också konsertupplevelser i skitig engelsk industri förorts aktig miljö? då är VINEACID HAPPENING#2 på (degeln) västra hindbygatan 18 på lördag något för dig. hoppas vi ses där!

I veckan har jag upptäckt myspace.com. "tidig du e asså", kanske nån säger med ironi i rösten. Men det är hursomhelst asbra! Skaffa en domän du också, så kan vi göra varandra till kompisar och tipsa varandra om bra musik och ha skoj.

Och så till sist. En kille och en kanin i en
kärlekshistoria.

/Calle


streetcalle

Igår träffade jag en spanjor som upplyste mig om att mitt namn betyder gata på spanska. Streetcalle, sa han och log.
Det är härligt när ens namn ger så coola asociationer. 
När jag började högstadiet kom det en lag som gick ut på att man skulle integrera olika skolområden med varandra. Typiskt nog fick min skola eller malmöstad eller vem det nu kan ha varit det där helt om bakfoten och placerade alla med icke svensk klingande namn i samma klass. medan alla andra klasser svämmade över av svennar. Klass 7E som sedemera blev 8E och så vidare hängde alltid på samma plats i rasthallen och varje gång de såg mig började de sjunga: "In the city/City of angels/keep me rockin` Calle Cali-fonia". "Ah lägg av", sa jag i ett försök av omvänd psykologi få dem att fortsätta långt efter det att 2 packs och dres california love hade lämnat hitlistan.

Jag har legat nerbäddad hela veckan och döm av min förvåning när jag kom ut i morse och såg att det inte fanns nån snö längre nånstans. Men istället har bajset tittat fram. Och i mängder. Se upp. keep your eyes on the streets.
Trotoarerna i mina kvarter är i nån form av tegelmix med brun/orange/röd/svarta nyanser i fyrkanter. Skåne är platt, men trotoarerna är gamla och böljar fram på grund av ojämnheter från gamla vattenpölar etc. Och det är här jag kommer sick saxa fram de närmaste dagarna med another sunny day från belle and sebastians nya skiva i mina lurar eller i min hjärna.
Belle and sebastian har alltid låtit extremt FM anpassat. Och det är säkert exemplarisk musik att prova sin nya hi-fi utrustning med. Och i fallet another sunny day kan jag ge mig fan på att den är producerad efter att lyssna på i bilen. Ljudet vore perfekt i en bilstereo och låten går som tåget. 

/Calle


canarie on ice

Vi har startat ett hockeylag. och det är grymt kul. Vi är både tjejer och killar och vill du vara med. var inte blyg med att höra av dig så skickar jag våra täningstider. Igår spelade vi en jättesvettig match och tillsist körde vi sista målet vinner över 20 ggr och jag kom mer än en halv timme för sent till repningen. det var skämmigt, men en helt annan historia.

24580-19

24580-17
Hon kom lite efter oss andra och bar sina skridskor i 2 specialdesignade vita supertyg påsar. En märklig liknelse av att hon rastade sina 2 pudlar svepte genom mitt huvud. Sedan satte hon sig på sargkanten och berättade om dem, deras personligheter och vad som skilde dem från andra vanliga, medan hon snörade dem på sina fötter. Sedan blygsamheter om att hon inte åkt på länge etc. men det tog henne ungefär en halv sekund att åka hela varvet runt, varpå hon satte i gång en piruett som axelererade i fart och lät woom woom woom till sweeeeeoom och avslutades med disch

24580-16
Han bad mig ta ett 20-tal av denna bild, så hör av er om ni vill se övriga bilderna i den här fotosesionen. Obs. lägg märke till att han använder sig av långfärdsskridskor.

24580-15

/Calle

Gött liv börjar nu!

Jädrar vilken tråkig föreläsning jag hade idag. tråkig monoton tråkgubbe röst. jag kände att jag ville dö. eller gå därifrån. eller så ville jag spela hockey. kanske knarka en sexdrog. kanske sjunga nått. nått om våren. eller fåglar och deras frön. jag försökte känna efter igen vad jag egentligen ville. och jag ville dö igen. eller åka hem. kanske sitta och glo lite på vägen mellan malmö och lund för miljardte gången. snö. motorväg. feta svarta fåglar på åkrarna. ett och annat träd. kanske äta. lite hungrig kan man alltid vara om man bara känner efter ordentligt. det är som kiss. det finns jämnt om man bara vill. kanske spela in nått nytt. kanske nästa vecka. kanske med barry på tummor. korta misfits låtar med fina melodier och goa texter. I trappen kom jag på vad jag verkligen ville och jag kände det starkt. En riktigt go låt. Riktigt jävla ghettoblaster högt. det är det enda jag vill. gött liv börjar nu. börjar nu. nu. nej nu. Gött liv börjar nu. Seems fine med concretes. gött liv. aaaaaah. mmmmmmh! tututututu tutu seems fine! På söndag ska vit päls till åhus. då ska jag ta med den här låten i bilen. one too many morning också. on the streets the dogs are barking and the day is ghetting dark. tjena.

/calle