gott slut

flugan är knuten och jag är redo att gå.
tänkte bara i all hast sumera kulturåret 2007.

hon, siri von essen var bra. jag är impad av alla som orkar tänka längre tillbaks. för jag gör det inte. ett år är egentligen outhärdligt långt när man tänker på det. gott nytt bloggisch.

life achievment

När jag var 20 diskuterade jag en gång mål med livet som man vill uppnå innan man dör. jag minns inte med vem, men jag kommer ihåg att jag sa: 1. skriva en djävligt bra bok 2. skaffa en familj och 3. slå Edward Hamilton i schack. Och så igår hände det. Jag tog Edde. och efter Edde slog jag nisse också. men det var ju inte så svårt eftersom jag satt på ett självförtroende som muhamed ali skulle kunna varit avundsjuk på.

tricket var alltså att låta edde vara upptagen av gäster parallellt med matlagning, medan jag klurade som fan. varför hade jag inte tänkt på det innan? nåväl. tro fan att jag fick lust att fira. en är avbockad. two to go.

innan jag somnar 07.12.27.

vad fan är det här för jävla väder? malmö är polen och jag är lurad.
och så är det så förbannat kallt att jag måste ha massor på mig hela tiden. så idag satt jag på bibblan och fann att jag luktade sovsvett. inte beach eller boll-svett, utan lakan och koft-svett. å svett är inte coolt, även om det används som superlativ på husarm-bloggen ibland. igår träffade jag hela gänget på debaser och det var gött som alltid. men jag är trött på mellandagarna nu. känns som att ha fastnat i en söndag, där ljuset kommer från ingenstans och är blåaktigt och matt innan det snart är mörkt igen. förvisso gillade jag august-dramatiseringen, minus skrottnissekulisserna.

good evening.

elf

ikväll kl 21 på kanal 5 är det elf.
världens roligaste film.

dygnet runt, wat´s up?

dygnet runt listar årets malmö-människor som gjort livet roligare under 2007, men lyfter inte sin blick en cm utanför sin egen krets.

var är t.ex alla fotbollsspelare? var är mannen som driver en teater i rosengård bara på ren vilja, vars resultat säkert inte är sämre än all annan skit-teater? var är någon som kanske gjort något för barn, öppna förskolan eller whatever...? Istället får man drass med lamont t.ex. vad har de gjort för att fördjupa mig som människa, eller för att ha det roligare, eller för att åtminstone ha blivit full?

dan park är visserligen inte helt oförtjänt med. han har i stort sett varit på alla konserter som jag varit på och headbangat, när alla andra stått still och tittat ömsom på bandet och ömsom på han som headbangar. det finns gott om band i den här staden, men inte särskilt många som bryr sig. ekvationen går inte ut. jag tror vi har en band-bubbla på väg.

hello fashionlovers #1

en enkel sanning när det kommer till mode är att mesar klär sig trendigt.
medan personer med konstnärlig förmåga kombinerar enkel färglära för att få till det. god konst har med evighet att göra och dagsländor kommer aldrig innanför skinnet på något. de lämnar våra medvetanden i samma stund som de lämnar rummet oavsett om vi gillar det vi ser eller ej.

I "hello fashionlovers" ska jag presenter mina förebilder.


image341image343image344
alla känner till taube. han hade astöntiga luta och gjorde fördomsfulla låtar om kineser och spanjorer och kvinnor. men jag bryr mig inte om taube för hans musik. jag älskar honom för hans kläder. hans fru berättade i en intervju att han varje dag köpte en färsk nejlika för att bära på rockslaget. och hur hon för att spara på hushållskassan brukade sätta den i vatten på kvällen, men att han likförbannat slängde den så fort han kom hemifrån för att köpa en ny. ständigt drömde han om platser långt härifrån och lät sin kreativitet flöda när det gällde att bära upp det i sitt yttre. Superromantiskt och super oblygt...

image346
och så verkar det nästan som om kunskapen gått i arv lite grann, för sven-bertil är absolut inte tappad bakom en vagn. inte för att jag gillar brats-stil. jag tycker bara sven-bertil är cool. big up för skräddarsydda loofers. till skillnad från sin far har sven-bertil också ett face.

ps. en inte så cool stil är arn-stilen om någon trodde det. arn är också ett jättetöntigt namn. som arne fast utan e ... (arn(e))... what´s up med det Guillou?

sthlm. waf!

jag passar på att använda det här forumet för att tala om att jag letar bostad i sthlm inför våren. jag hade en förhoppning om att jag kunde lånbyta min lägenhet i malmö. men det går alltså skitdåligt. så nu vädjar jag till allmänheten att hjälpa mig att hålla ögonen öppna. allt av intresse.

hockey i folkets park

Bilden ?http://www.webwombat.com.au/entertainment/humour/images/49hockey.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

Ikväll är det hockey 17.30 i folketspark!
äntligen. Det är t.o.m. roligare än Anders Lydbys facebook-bilder.
Alla välkomna. Tjejer som killar. Längdskridskor som konståkare. Har du inga så gå till: Emaus, myrorna eller öppna hjärtat. Ses ikväll.

årets

cats on fire skivan var bra och tanken på att de bodde i en liten håla i norra Finland skänkte exotism åt produkten.
UGK - underground kingz är mest spelad här hemma just nu.


Feist-skivan hade rent för fult omslag för att hamna bland de bästa. Men "my moon my man" är en klassiker här ifrån till evigheten.

allra bäst var Panda Bear - Person pitch. dock lite diktafon och pling plong-arty ibland, men beach boys vacker för det mesta och jag hade på det hela taget stor behållning av den.

stenbockens vändkrets

solen har inte visat sin vackra nuna en enda gång här i malmö sedan jag kom tillbaka.
och enligt
http://www.vader.se/soltid.asp går solen upp: 08.23 och ner: 15.38 idag 10 dec.
därför kollade jag också kiruna bara för att förstå att andra har det värre. upp: 10.42. ner: 12.21.

ps. jag tror på julbord som placebo.

hur f** väljer man bland 500 feta bilder?

image340
image333
image339image334image335image336image337image338

Panjim

nu e jag i Panjim. Det ser ut ungefar som man vill att new orleans ska se ut.
Imorn e jag i stockholm. lide piss.

Madurai

Senaste natterna har vi spenderat pa tag. igar var vi i en extremt religios stad och vittnade riter dar folk drog sig i oronen och kastade kokosnotter i en vagg. 

indien ar overfett. overallt ar det vackra farger.
jag har anda helt flippat ur. just nu har jag bara kalsonger, sjal och hatt pa mig. hur fan ska det ga att komma hem? jag vill faktiskt inte.

norra indien var anda fetast. det var verkligen som i en drom och som tusen och en natt . med kameler, apor och elefanter pa gatorna och i bazarerna kunde man kopa guld och sjalar for en spottstyver efter att ha prutat och druckit te med innehavaren i kanske en timme.