2010-07-27

jag lägger upp en ny låt på spejan köpenhamn, som får ligga där och gona, för att förhoppningsvis hamna på en ny skiva i framtiden.

gäster den här gången var: KarlJonas Winqvist och Jörgen Lindström

2010-07-24

Abbas the visitors är sommarens album.
Jag lånade skivan på bibblan inför en bilfärd till landet, sedan har den varit på mitt dåliga samvete eftersom jag egentligen borde ha lämnat tillbaka den, men jag är också glad att jag låtit bli eftersom låtar som the day before you came och soldiers inte går att tröttna på.
vit päls efter festen bygger f.ö. på en sampling från låten  head over heels på samma album.


2010-07-21

vit päls har nästan alltid varit roligt och det är rätt många år.
men sedan början på året har det liksom bara blivit roligare och bättre för att nu ha närmat sig ett tillstånd jag aldrig trott var möjligt. det märks när vi repar. när vi hänger. spelar live och nya låtarna låter meget meget fett. det låter kanske fjantigt för övriga men där är helt säkert magi inblandat.

vad jag egentligen ville komma till var att om det var längesedan ni såg oss, så måste ni försöka göra det snart. inbokat är w.o.w. 13e aug. mö-festivalen fred 20e aug kl 20 och popaganda 27-28e aug.


2010-07-15

pretentiösa resmål 1 till 5

1: pilgrimsfärd till santiago de compostella
2: bo med bergsgorillorna i Rwanda
3: inventera fåglar på eldslandet Chile
4: i pingvinresans fotspår
5: Mount everest basecamp

Opretentiösa resmål 1 till 5

1: hamburgerhill i småland
2: formule 1 hotellet vid värnhemstorget
3: allt i Danmark och tyskland minus skagern och louisiana
4: Shotsbricka på big bowl (också Värnhem)
5: Dublin

När jag växte upp brukade mina föräldrar åka till lubeck för att handla. Någon gång på vintern var vi i Sälen. Så jag har en längtan efter pretentiösa resmål. På fredag spelar vit päls på trädgården i sthlm och på lördag på arvika. Halvpretto.


2010-07-13

min mor har fostrat mig med historier om presidenter och andra storheter som läste latin på nätterna av egen fri vilja för att en dag bli något stort. Jag har inte övergett tanken på att bli något stort. men det har varit lata dagar här på sistone.

Köpt en saltvattentvål och badat naken i hamnen varje kväll. det kan låta som en bagatell, men det är det inte. känslan att gå och lägga sig efteråt är obeskrivbar.

har lotsat att min mobil har radioskugga, men den fungerar egentligen utmärkt.

slarvat bort en del saker utan att bry mig nämnvärt. däribland min gitarr som jag av misstag ställde mot väggen på södra förstadsgatan.

på en av mina planlösa cykelfärder plockade jag vad som såg ut att vara hampa och la på mina föräldrars cykelskjul för att torka. skulle aldrig få för mig att röka något och kan egentligen inte förklara varför jag gjorde så. hursomhelst plockade farsan bort det och gav mig en trött blick som jag inte lotsades uppfatta. hur ska man förklara något som man inte har svar på? bättre att trycka undan vissa minnen för att sedan låta skammsköljningen plåga en vid tillfälle långt från nu.

har också hittat en gubbe som har en vingård. han bjuder gärna på en skvätt mot att man ställer lite intresserade frågor. men det är det inte värt. skånskt rödvin smakar pecka. ang. vitt är jag av åsikten att bara det är kallt så går det ner. eventuellt får man truga med t.ex sprite.
2010-07-06

En fluga flög in genom fönstret rätt genom rummet och ut via dörren på andra sidan. Som ett pistolskott i slow motion. Har spenderat mycket tid i sängen och på österlen. inte gjort ett skit. En händelselös underbar tid.

Om någon vet något och kan tipsa angående boende i sthlm i höst så har ni min eviga tacksamhet i lön!  


2010-07-03

slängde mig på tåget från simrishamn igår för att få se ved på hedmanska gården. nu är jag ett om möjligt ännu större fan. ni som inte redan gjort det. kolla in ved