london

nu åker jag till london. so long suckers. vi ses på lördag.

klas on the big screenklas har sålt den helt fantastiska låten baby blue till LTH.
Det är den i särklass fånigaste film jag sett och kanske har dem lyckats casta världens mesigaste människor till den.
fast nu vet jag äntligen vad det är han läser.

http://www.lth.se/studera/studentliv/film_high/


----------------------------------------

hannes myspejs. jag besöker den ofta för att få höra "no ending".

image367

den här bilden blev årets bild 2007 i min memory-lane.
I förgrunden syns joe masics som om möjligt blivit ännu sunkigare med åren och en äkta snubbe som uppenbarligen är starstruck. lou barlow ler, men behöver uppenbarligen cash eftersom han återförenat både sebadoh och dinosaur jr och på så sätt blivit en instituion för att allt som är sorgligt med rolling stones redan hänt med vår generation. om 30 år kan man alltså köpa biljetter till the strokes med motiveringen att det är sista chansen innan de dör.

hursomhelst. i bakgrunden står i alla fall en glad linslus i gult regnställ med en nacho-tallrik.

hello artlovers #33

som alla vet är det konstrunda på österlen varje år till påsk. folk ställer ut all möjlig skit och öppnar upp sina hem.
inte minst jag och martin. aka husarm-martin.
så nu är jag hemma och lyssnar på paul simons hearts and bones. man vill ju bli klar till på fredag m.a.o. då blir det lide. hoppas vi ses!!

image366

över ok-strecket

jag kan inte med ord beskriva hur jag älskar för-våren. jag njuter av att kunna cykla utan handskar och man behöver inte bli förstenad av skräck när det börjar regna längre.
i två veckors tid har jag varit tvungen att cykla ut till mina föräldrar varje dag för att gå ut med deras hund. egentligen skulle hon ha avlivats innan mina föräldrar for, men det blev liksom aldrig av. många nätter har jag också sovit där. då känner jag mig lite som en lantis för jag har egen trädgård och där finns ingen man känner. på malmborgs är det bara pensionärer med rabbatkuponger. förutom jakob moberg, som man kan sitta hos och spela schack och dricka rött på kvällarna. sedan går jag hem och skedar hunden i hennes korg en stund innan jag går till min egen säng. det kan hon vara värd fast att hon e gammal å långsam som en skiöldpadda. ty kärleken är blind.


ps. mysteriet med
svart päls fortsätter...
http://teneriffarecords.blogg.se/

through with love

jag har gjort en ny låt.
det gick kanske lite väl fort.

första versen är från en sång i woody allens alla säger i love you
andra versens andra strof är från en majakovskij-dikt. eller snarare minnet av en.
sticket är somewhere over the rainbow.
och sista versen är från blend dom med the latin kings.

vem hade kunnat ana att allt det här skulle passa så bra ihop? hela sammanhanget är ju så oerhört kärnfullt och betyder så en väldig massa.

start till mål tog en förmiddag. igår kände jag mig lite vissen så det var en ynnest att få ta mig ann en låt och gå in i den på det det sättet. musik är ett pyssel jag gör och som jag älskar. jag kunde lika gärna gjort pärlplattor om det nu vore så att jag gillade det. ungefär som den här bloggen. (just nu är den inte så rolig t.ex. men w.t.f. hade jag inte velat skriva det jag skriver. hade du inte heller velat läsa.) det är viktigt att aldrig glömma det.

through with love
feat klas, freddan och susanna som lånat ut sina röster och sin vibb.

hello artlovers #32

När Paul McCartney träffade Elvis låg han tydligen i sin säng och spelade bas. Det gjorde tydligen stort intryck på Paul just detta att Elvis visade sig älska musik liksom på riktigt. På samma sätt var det minns jag när Vit Päls hamnade på en blöt efterfest med Darren Hayman och Darren arangerade upp oss i en kör. Han blev jätteivrig, vilket var underbart. Detta hörs inte minst på inspelningen som är ämnad för en särskild plats på en framtida B-side samling med oss.

http://www.news.com.au/common/imagedata/0,,5294217,00.jpg

yes she looks like a painting.
jakson pollock no.5.
come in to the forrest and taste the trees
o.s.v...Pollock själv döpte bara sina tavlor med nummer. men Ian Brown får ut så mycket mer. jag skiter egentligen i Jackson Pollock, men att Ian Brown visar sig vara en artlover, det kan jag inte skita i.
det är en riktigt gammal kärlek den här låten. och jag kan uppskatta den än just för att den är så mild på nåt sätt.

golden ikväll, någon?

Laban a.k.a. labanos the cabanos spelar skivor på golden ikväll.
jag ser det som ett utmärkt tillfälle att få gå dit och se hur det ser ut efter renovering.

någon som ska hänka?

PS alla ni som gör indie och har elegant som honörsord, nu räcker det! eller vad fan bryr jag mig, men jag har sett lite för många bandfoton med engelska te-partyn och välsnoffsade frisyrer på sistone.

håkan hellström #2

igår gick jag på jakt efter håkan hellströms nya. det gick rätt dåligt. jag hittade en låt, men den orkade jag inte bry mig om.
men så hittade jag en gammal som jag aldrig förr hade hört. och den lyssnade jag på på ett intensivt sätt. alla orden gjorde liksom intryck. långt efter att tonerna klingat ut låg jag kvar och stirrade på ingenting alls tills jag gick upp för att gå och göra mig i ordning för sänggåendets drama. och klockan var nog knappt elva.


idag var jag vikarie i en 3e klass och jag var väll måttligt förtjust. bl.a. skulle jag läsa i barnbibeln. jag la på en teatral röst när mose lös i fejset efter att ha kommit tillbaka med stentavlorna från berget. inte ens hans bror aron kände ju igen honom.
efter det frågade en tjej om hon fick rita gud som en kvinna.
- du får rita gud som vilken människa eller djur som helst, sa jag.
- va? kan man rita gud som en kanin? frågade en annan.
- du får rita gud som ett pommes frittes om du så vill, sa jag.
den här diskussionen fick ett enormt genomslag och slutade med att alla skulle rita gud. jag fick se gud iform av en stor tomat med hatt, som en hel familj där alla var "scooby doo" och hette saker som barn-gud, mamma-gud och pappa-gud. jag har till och med sett en teckning där gud bajsar mose i huvudet, så att mose av allt att dömma såg lite irriterad ut.


rongedal

nu vet jag inte hur många gånger jag har sett det här klippet. jag har helt enkelt fastnat. jag både börjar och avslutar varje internet-runda med detta klipp sedan en tid. första gången tänkte jag att de dödat håkan en gång för alla. värst är det när peter setman dansar den där dansen... men så samtidigt finns det ett parti i låten där de tar så absurt snygga stämmor så allt "yeah" och "whooow" bara blir förlåtet.

 

min tröja

jag hade helt vansinniga mardrömmar i natt så tillsist kastade jag in handduken och började zappa på tvn istället. utanför regnade det och blåste så jag trodde att taket skulle flyga av. mitt hus är gammalt och jag litar inte på det. men så vid kl 07 dök johannes (trummis i vit päls) upp i tv4 godmorgon-soffan. när folk man känner är på TV, blir det ibland som man tänker på dem som om det vore första gången fast att man sett dem och tänkt på dem kanske tusen ggr. jag hann i alla fall tänka att J var snyggare men också lite mindre än vanligt, och allvarligare och att han pratar skånska. hursomhelst skötte han sig mycket bra. bäst var det när han använde sig av juridiska ord så som målsägande. ändå superproffsigt. jag blev riktigt imponerad och stolt.

och för alla er som älskar att höra era favoritlåtar på radio så spelar dem enda stället på p3-lab kl 2200 ikväll.
och så är där en
ny jävel på myspejsen som heter "min tröja" för den som är intresserad. det låter gött när alla spelar samtidigt. d.v.s. utan pålägg.
och så är det mejeriet på söndag kl 14. gratis och utan åldersgräns.

rendevouz

image362
det är alltså inget skämt!! Alla i jönköpng har rutigt. någon värre western-stad har jag aldrig varit med om.
men det var mysigt att få sova i en gamal biograf. och
wildbirds and peacedrums, var sanslöst bra live. den 13e spelar dem i vinylbaren missa för guds skull inte det.

image364image363
sthlm var bara love och roligt.
vi åkte 10 st i 9 manna-bussen, vilket inte var någon match för svante som tog emot oss med öppna armar och lät hela gänget + vänner få crasha hos honom både före och efter.