grille är gött

ni har väll sett maj-programmet för debaser. så mycket godis i den påsen. ajajaj.

ps. grille är gött.
egentligen vill jag gå på studentskiva och äta potatissallad, men jag har inte kvar samma skammlösa ådra som jag hade då jag var 14, då jag bara kunde gå in i en trädgård och hälsa artigt på de som såg ut att behöva hälsas på innan jag gick på bufféen. för det mesta hade jag inte ens med en present. inte ens ett knippe syrener i presentband. bara en partner i för stor kavaj...

---

sedan fem år tillbaka har jag med jämna mellanrum åkt fram och tillbaka till stockholm. till en början bodde jag alltid hos leif. första gången sa jag att jag inte hade några lakan eller sovsäck med mig. det gör inget, sa han. å så fick jag sova i en soffa som var 3/4 delars mig tilldelad en riktigt smutsig restaurangfleece. en sådan där fleece som finns på alla uteserveringar och som det kan stå kamel i ena hörnet på och som är ungefär 2/4 delars mig. då hade jag inga vidare preferenser på komfort. å tänkte inte vidare på det. men idag kan jag inte dra en restaurangfilt över mig utan att tänka på leif och det som var då...

idag vann malmö med 4-0.
som vanligt var jag på brogatan. där var som vanligt även anders andersson iklädd kavaj och jeans. jeans med nått tryck... det oroar mig. varför ska han hänga där för? det där kvasi-kultur-personligheter i malmö hänget har satt talangfulla fotbollsspelare i fördärvet förut.

25/4

ok. vem är det här då? är det?
1. jag å en snubbe från extreme home make over?
2. jag å fredrik i lovekevins?
3. jag å darren hayman?

just det. det är jag å darren hayman. vilken kille.
efter konserten var vi på efterfest på på besök. en del onödiga öl där kan man tycka idag eftersom det var en onsdag. men ja jävlar så värt. darren satt i soffan och berömde ostbågar, sedan sjöng han några låtar till med helt sjukt bra inlevelse. sedan arangerade han oss som kör och sjöng några till.
hans bandpolare hade riktigt simmig hy.

image249

Darren night

efte DJ-succén i vinylbaren i onsdags ska Mia E, Karin H och Malin även DJa då Darren gästar inkonst på onsdag. ryktet säger även att Anja ska vara med. Låt oss fet-hoppas på det! det här är överpepp. i kommentar-boxen under kan man lämna låt-önskemål för att sedan hålla tummen på att just din låt blir spelad.

Darren är överfet! dessutom är det den 25e på onsdag (d.v.s. löningsdag, samt vad fransmännen kallar lilla lördag) så Du gör ett stort misstag om du av någon anledning får för dig att bli hemma.
image246

odysseus

image248
odysseus

3* inkonst

nästa vecka är det så mycket man måste se på inkan att det är lika bra att bosätta sig därinne. jag sover under flippret. glöm inte hälsa.

det här har han gjort bra Palle Tenfalk!:
1. Tisdag - band in box + frida selander & forest and crispian. Oh thoose sweet kanelbulle eyes.2. Onsdag - Vit päls med Darren Hayman. Helt sjukt med Darren. Han låg etta på min idol-lista i säkert tio år. Kanske ligger han kvar i toppen än. det var länge sedan jag kollade eller uppdaterade mig. men klicka länken oven och lyssna på "bad policewoman", splajans ny och vilken rökare!
PS. Vit päls har en ny låt på sin myspace från och med i dag. Ooops där låg havet, heter den.3. Fredag - Lovekevins. alltså det finns en del helt sjukt bra låtar på deras nya skiva. verkligen.
å barry rular på alla instument. alltid. i mina ögon är han nog den bästa musikern i stan. jag flippar inte.

(och så till er artlovers, LK-bilden ovan förstår jag mig inte på. huga.)

houses

image245image246
igår var det riktigt gytt i vinylbaren. sjukt grymma DJs å imorse vaknade jag med alla houses låtarna i huvudet samtidigt. det är ett gott betyg.

image247
å kolla klas var där i pudrad näsa... han lfilmade det mesta och det lär väll hamna på youtube snart, så missa inte att kolla upp det..

hello artlovers #20

image244
i söndes när jag fyllde år fick jag ett choklad-fondue set av
emily mcwilliam. det var ändå överschysst. bring on the goods, så packar vi skiten och kör tills vi börjar levitera och flyter ut genom fönstren och ut över hustaken. peace.

vit päls weird weekend#2

vit päls har i helgen besökt visby och upsala. i visby bodde vi i ett hus som ett hippie-kollektiv hade tillsammans och O´boy vad det huset var gammalt och hade många sjuka tapeter. de underbara människorna of visby gav oss också en helt fantastisk isbjörns fäll i tyg. klas var förband och laban spelade skivor. de kvällarna tycker jag bäst om. för det är så jävla gytt. I upsala träffade vi marc knopfler. imorse åt jag frukost med C på vetebullen på hornsgatan sthlm.

Vill du veta mer. Läs
Labans dagbok.

24580-24024580-23824580-23724580-23624580-23524580-23424580-239image241image242image243

release da beast

- Det här är ett måste!
- Word!!


hästhagen. här hängde jag mycket en gång i tiden.

24580-233
24580-23324580-233
sommarpoem

vit päls weird weekend.

Vit päls gjorde två av sina bästa spelningar ever i helgen. å det retar mig att jag inte tog fler bilder på the vit päls weird weekend. Där var typ 7 i min kamera. men jag tänkte att va fan. alla andra fotar ju.
så nu får ni dela med er och skicka en länk.
och så ska jag lova mig själv bättring inför vit päls weird weekend 2, som äger rum nu till helgen då vi tar visby och upsala i anspråk.

jag hittade i alla fall några goa på johans sida.
disco zusammen

image229
peppade människor of simrishamn

image231
vit päls sängen. den s.k. pälshögen. laban sov dock i en soffa i galleriet och bekände att när han vaknade på morgonen så var rummet fullt av massa medelålders konstfluktande människor. var av en elakt petat på honom.

image232
the livingroom på österlens konstskola. jag vet inte vad som är märkligast. boken som svävar, eller jens köttiga axlar.

image230
janitor remix.

gruffet i chiozza

gruffet i chiozza. vilken underbar titel på en pjäs. tydligen är den från 1700-talet och skriven av en snubbe som hette Carlo Goldoni. jag har sugit på orden hela dan. Gruffet i chiozza. just nu kan man se den på malmö teaterhögskola. tror jag måste göra det.

och så en sak till. varför flabbar alliansen på alla bilder. "nu har vi sänkt bostadsskatten", kan det stå. och så på bilden ba: HAHAHAHAHA. hahahaha. HAHAHAHA. precis som om det var kul?

april is the cruellest month

ja jävlar vad mycket konserter och gött det är i april. 
Med risk för att vara pretto citerar jag öppningen på T.S Elliots waste land:

april is the cruellest month, breeding 
Lilacs out of the dead land, mixing 
Memory and desire, stirring 
Dull roots with spring rain.


Men skit i det.
Ikväll (torsdag) spelar Lovekevins på jeriko. 100kr för den som vill komma in och lyssna och ha en skiva. 40 kr. för den som bara vill skjolla.

På fredag spelar klas på barbro (jag spelar trummor och fredrik bas). det blir en så kallad picknick-spelning. alla får ta med sig egen boose och mat om man så vill och hänga. det händer mer därtill där den kvällen, men det kommer jag inte ihåg. så småningom ska jag hursom till retro där laban bjuder upp till dans...

hello artlovers#19

österlen är the shit! kanske inte direkt på vintern. men sommaren är så värt. å till påsk drar det i gång. 

det finns nämligen en tradition att alla som bor här målar nått riktigt fult naturmotiv och ställer ut det i sitt hem eller på lokal. sedan öppnar alla goa kaffer och det är full rulle. kanske kittlar det inte riktigt gommen på oss artlovers att se någon amatör måla av sin nakna deformerade fru sittandes på en giraff, eller en kvinna i världsmusik-hatt "måla österlen med österlen" och limma på sand, snäckskal och tång innanför en ram.

 

men som utflykt betraktat är det all good!! det kan jag garantera, så hyr en bil eller låna morsans och missa för guds skull inte österlensskolan while you are at it! 

 

konstrundan håller på fredag till måndag och här finns kartor och skit...

östra skånes konstnärsgille  

På lördag kl 22, spelar vit päls på strandpaviljongen, så här kommer det se ut ungefär. efter det blir det efterest på österlensskolan och efter det blir det efterfest hos mina föräldrar i skillinge. kom. kom. kom.

puffen

det här är helt bisart. den där sjuka frillan tar aldrig slut.
likriktningen är helt enorm. å björn skifs framstår som en rebell...

metal aid

inkonst 8/4

24580-228

laban och dr milo

ett annat aprilskämt som jag försökte dra var att laban skulle ha skaffat en sköldpadda och döpt den till Dr Milo.

det var vår i köpenhamn

Nu är kvällarna så vackra och skymningen så lila i sin ton att man kunde vara på väg till en studentfest.

jag har varit sjuk och lagt mig kl 22 i både fredags och lördags. jag hade bråttom att bli av med den där vinterjackan. och för det fick jag bannor.

I förra veckan var jag och C i köpenhamn och kollade in våren där. sedan sov vi på Simons golv i västerbro och nästa dag kollade vi in våren en gång till.

24580-22424580-225

PS. gårdagens inlägg om den belgiska jättekaninen var ett april-skämt. DS.

belgisk jättekaninfan vad sjukt. efter klagomål från djurvänner på de där kängrurna i folkets park ska malmöstad nu ersätta dem med den belgiska jättekaninen. men experterna oroar sig. tydligen rymde några från ett norskt zoo och förökade sig något helt enormt i området. de lär tydligen till och med ha ätit upp någon viss typ av sällsynt bävers bo.