flöjt avec

man ska inte låta sig luras till att melody club är dåliga bara för att vissa har fåniga ted gärdestad frisyrer ur olka faser i det bandet. jag känner igen bra pop när jag hör den.

men radiofavoriten just nu är ändå gwen stefani låten vad den nu heter. tyvärr tror jag dock att den är på väg ur etern. fan vad hon tjänade på att skippa de där snubbarna i bandet. det är till och med nästan så att jag tycker det är för sorgligt att tänka på.

terreir song

vilken jävla grym låt.

terrier song

stockholm

jag är van vid att det typ finns en rolig grej i veckan att göra. så jag blev helt spattig av att försöka hinna med alla utställningar och alla jag kunde träffa etcetra, att jag inte kunde sansa mig och komma iväg på nått. och när jag gck ut på kvällen blev jag så övertänd mest bara över att inte vara i malmö att jag inte kunde sitta stilla nånstans och gick från krog till krog och sällskap till sällskap innan jag hamnade i en taxi som tog mig till en replokal utanför stan. där det satt en massa folk och kollade på 3 män i skägg som spelade rock. så jag svepte ännu ett glas och gick ut på gatan igen för att leta upp första bästa taxi som kunde ta mig in till stan igen. sedan sprang jag runt lite till på söder igen innan jag hamnade i gamla stan där jag så småningom kunde ta mig till sans och fundera på hur man nu gjorde med tunnelbanan för att komma hem och allt det där.

24580-201
jag kan inte minnas sist jag sov så gott som på dramaten

24580-202
kallt som f. men fint som snus.


jävligt barnsligt

bah. vad är det här? jag slutade med mjölk när jag var 5.
och jag slutade med snö när jag var 7.

puck-ost var ett återfall. men snö? never!!

pisset bland de tolv

min bror sa att det ska snöa en hel decimeter i dag. tror det var därför jag vaknade och var sjuk. det är sällan jag är sjuk. men ofta som jag känner efter. sepciellt såna här dagar.

å februari vad jag hatar dig. ett starkt och uppriktigt välriktat hat. jag tror aldrig du gjort ett skit för mig å nästa år ska jag göra allt som står i min makt för att slippa se dig. hur känns det att vara pisset bland de tolv?


nu ska jag bjuda på en låt som jag fick av
nicholas i veckan när vi hade msn förfest. och som gått varm i min i-tunes sedan dess. Hal - worry about the wind.

Imornbitti åker jag till sthlm. ha en bra helg readers.

hello artlovers#11Tarmo paunu ställer för tillfället ut på
gallerie 21. nån enstaka gillade jag väldigt mycket. å det är väll ok att man bara lyckas ibland om man antingen är väldigt cp eller bara 5 år eller vad det nu är för fel på han.

what´s live???

jag är så extremt svältfödd på bra konserter. det borde väll vara nått bra på gång? gick in på KBs hemsida och fann att de bara bokar såna där gubbar som gör sista chansen att se dem innan de dör turneer. jerry lee lewis, chuck berry, björn skifs...

nouvelle vague på kb på onsdag hade varit grymt. men det kostar. 150. zuck.
på torsdag är det en hyllningskväll till guided by voices i vinylbaren och ett robert pollack quizz. kul! men inte för mig.
ratatat spelar emellertid på inkonst på tors. 120 kr. hm. kan det kanske vara värt? NOW är dessutom förband.
på torsdag har även kollage ett arangemang på på besök. det har jag ingen aning om vad det är och vad banden hette har jag redan glömt. men deras ofta så udda bokningar är med all säkerhet värt ett besök.

På onsdag i nästa vecka spelar även scraps of tape på inkonst. just som man trodde att postrocken inte bara var död utan även bortglömd släpper scraps of tape en skiva följd av lysande recensioner och konserten är med all säkerhet värt ett besök. plus att man kan ju alltid hoppas att de har med sig balkanbandet som tydligen ska vara med på ett par spår på skivan.

hej hej

jag är sur på tor och martin. det borde vara förbjudet att anordna så trevliga fester. mitt kynne klarar inte av det. och minnena över gårdagen kommer tillbaka sporadiskt som små guldkatantade presenter. lite bilder från kan man hitta i siris för övrigt så eminenta fotodagbok.

chateau

Med anledning av att vi är några stycken som hyrt ett slott i frankrike i sommar och att vi i veckan som gick även betalt det där. lägger jag upp ett klipp på en aktivitet vi skulle kunna ta oss ann när vi är där.

här

wii

klas var underbar igår på bodoni, men vem hade väntat sig nått annat?
efter det blev jag hembjuden till en snubbe för att spela wii. och kom inte därifrån förrän 03.30. några där hittade gemensamma referenser till thailand och pratade oavbrutet om det. medan jag förlorade mig själv helt i den vita sportens magi.och så ska jag låna ut en bit av min parket till en kompis som kommer ner från göteborg för att spela på
I love på jeriko. så vi se väll där.

stig fram ernst

jag har gjort nått mycket dumt. de som bodde här innan mig har målat över kaklet i mitt kök med nån mintgrön konstig plastfärg. för tillfället har vi massa byggare som ränner i trappen, så jag frågade en av dem om han hade några idéer på hur man tog bort färgen utan att skada kaklet. och fick tipset att blanda ut propplösarmedel med tapetklister och smeta på. men det har inte hänt ett piss. förutom att det nu ser riktigt förjävligt ut med torkad tapetklister och kausitk soda lösning på väggen. det värsta av smeten fick jag bort med en osthyvel. frågan är inte varför det inte fungerade, utan snarare, hur kunde jag vara så dum. och nu undrar jag om där är nån annan som vet hur man får bort skiten. det svider som fan om mina händer.

den här veckan har jag laddat ner en ny film varje dag. sedan brygger jag en kopp de-kaff och ser den i sängen innan jag somnar. det är varje dags bästa sak. igår såg jag "me, you and everyone we know". den var sjukt bra.

och så skulle jag vilja skriva nått om konsumtanterna och klä det i vackra formuleringar, för jag tror ingen har så söta kassörskor som vi i mitt kvarter. konsum är förjävligt. men tanterna är bara så himla fina. och på nått sätt ett så trevligt fenomen. varför är där bara tanter och varför är alla prick likadana, fast ändå så personliga. I love em.

nu på lördag med mera

På lördag klockan 16.00 spelar vit päls på tangopalatset.
Det blir en heldag för att stödja möllevångsfestivalen. livemusik, designmarknad, konst, poesi, performance medmera. 13.00 till kl 02.00 med klubb från kl. 21 på två dansgolv. Arrangemanget är gratis för barn under 15 år fram till kl. 20.00. Veganbuffé serveras mellan kl 15-20.
Entré 80 kr (50 kr med stödknapp)

Men vit päls kommer avvika vid åtta snåret för att hedra våra vänner tor löfgren och martin johansson som hyrt teater terriers lokaler nere vid panora med anledning av födelsedag. laban ska spela skivor. så räkna med go oms oms oms oms oms... laban är bäst!! men det blir bråda dagar för mig att försöka få in en och annan funkig favorit i hans samling. helst nått afrikanskt med mycket sax, eventuellt en prince,  eller sly, eller michael jackson. tja. det var så länge sedan jag fick bestämma själv så jag vet inte vad det skulle bli. vad skulle hända om det visar sig att alla låtarna var med i förra säsongen av idol?

well well här är lite bilder från när tor besökte mig i skillinge i sommras.
24580-200
24580-199
det var äkta go logdans. i bakgrunden kan man se en kille som somnat på bordet, två som dansar styrdans och ett band bestående av två tjocka farbröder med skjorts och moderna sandaler och en hel uppsättning med midi-rack. på bilden syns också erik, olof och nina. sekunderna innan de lämnade bordet för greaselightning.

oh, nu ska jag även passa på att lobba för callebodafestivalen som äger rum i sommar i skillinge. datum ännu ej satt men det blir i slutet av sommaren. alla får plats och det kommer vara många bra band. men bara ett är bokat hittills. och det är
positiv.

min frilla #2

jag har inte hört nått av melodifestivalen än, men däremot har jag sett en del helt fruktansvärda frisyrer.
1. the ark
och då främst yin och yang, även om där även finns en del andra i det bandet att ta av...
2. lärarinnan från munkedal
dock kan jag inte bestämma mig. är hon hot eller är hon ohot?
3. jimmy jansson
what´s up?

 
men så här såg tommy nilsson ut när han vann med "en dag" 1989.

ps.
(Innan jag postade det här inlägget läste jag igenom det och blev helt chockad över att det var så gay. jag gay. ja där ser man.)

min helg och min granne

min mage låter som en perkulator idag efter en trevlig bönmiddag hos hannes i går. vilket var en räddning för innan dess hade jag legat hemma och funderat över om inte jag hade världens tråkigaste liv. bakfull som en örn och mitt missmod var kemiskt hävdade C.

ABFs bakdörr, det är utsikten från mitt fönster. och varje dag mellan 8 och 16 turas olika äldre medelålderskvinnor om med att stå utanför den där dörren och tjuvröka. och de röker alla på samma sätt. med ena armen på den andra armens axel och så håller dem cigaretten i det bakvända peaceteckengreppet och suger allt vad de kan. när jag först flyttade in här tänkte jag att det var förarlgigt att de som hade lektion en trappa upp kunde se mig naken varje morgon, men numera ser jag det som en självklarhet. att kanske några rent av blir besvikna om de inte får uppleva samma morgonritual. i övrigt undrar jag ofta över vad det är för märkligt folk i den byggnaden. en gång såg jag en lektion där alla gick runt i en ring bärandes på varsin säck på ryggen.

the movies

jag kan inte hjälpa det. jag kan se en grym skådis i hundra olika filmer utan att någonting händer. men så plötsligt när de visar upp en helt oväntad och grym skill så hoppar mitt hjärta till och skriker: "hey. i love that guy".

så var det i science of sleep i går när den där argentinske snygge skådisen som bland annat spelar huvudrollen i motorcycle diaries kör ett rakt men ändå ganska funkigt trumkomp helt oväntat. jag kan heller inte tycka helt illa om lasse åberg efter att han visat sig vara en jäkel på att trixa med en boll i den ofrivillige golfaren. att bob marley var en jävel på fotboll överskuggar också hans musikkarriär i mina ögon. och så sent som igår hörde jag att camus var en riktigt bra målvakt vilket helt och hållet fick mig att kasta nytt ljus även på hans karriär. jag har alltid gillat camus, men nu blev det även på ett personligt plan.

I övrigt tyckte jag att filmen science of sleep la ett dåligt fokus på problemen kring att blanda ihop dröm och verklighet. i mina ögon behöver huvudrollsinnehavaren vård. men framställs i stället som ett snyggt och missförstått geni.

dock kan jag inte negga på alla goa popreferenser. är du dessutom arkitektstud, så kommer du älska den här filmen.

den där the queen däremot var rätt seg. den var ungefär som en tv-serie. det mesta av skådespeleriet kändes i alla fall så. behållningen var alla gamla tv-klipp. jag blev så nostalgisk och tänkte på när min familj köpte en ny labrador och hur jag skruvade upp radion i jakt på en ny hit som stavades G-funk.

it´s klas

förr gick jag jämnt på konsert. men idag tycker jag inte det är lika kul att stå så där tätt. för där är alltid nån idiot som släpper en fjärt, bara för att han eller hon vet att det är omöjligt för någon att peka ut vem det var i alla fall.
Men på torsdag (15e) spelar
klas med band på bodoni och då går jag gärna dit och trängs. för övrigt tycker jag att alla borde gå dit och ge honom vad han förtjänar. jag kommer i alla fall vara han den pinsamme längst fram som hävdar att headbanging är på väg tillbaks.

24580-198
så här kanske det kan se ut när han jobbar på en ny grym låt.

hello artlovers


24580-19624580-197

Jag har varit på galeri leger och sett roger metto utställningen. där var det skitcoola färger må ni tro. när det var som bäst var det som en fet paint shop pro remix på klassiska nationalmålningar. verry techno and i love it. på andra låg det stora klumpar med oljefärg och de förstod jag inte riktigt ska jag erkänna. men nog fanns det maxade färger även där. där fanns också en hel del enkla gubbar över färgerna föreställandes cowboys och indianer och jag kunde inte låta bli att undra varför och om inte det liksom var lite kitsch, men där var en grön som var skitfin. gå och se den!

malmö - stadslaget

är det nån som ska med och kolla när malmö möter stadslaget på lördag?
om det är fint väder tycker jag att vi borde träffas nånstans och promenera bort till heleneholms IP. det kan nog bli riktigt trevligt.

Jag vet dock inte vad det kostar och när det börjar. är det nån som vet?

björk

"I had been away from Iceland for over a year and when I returned for New Year I stayed on top of a mountain. I went for a walk on my own and I saw the ice was thawing in the lava fields. All I could hear was the cackle of the ice, echoing over hundreds of square miles. It was pitch black, The Northern Light were swirling around and just below them was a layer of thick cloud. I could see the lights from all the towns of my childhood mirrored in the reflections of these clouds, with the lava fields cackling below. It was really techno...."

/ Björk Gudmundsdóttir

Och så till diskussionsfrågan:
är the rumble mest techno eller brogatan mest paris?

min frilla.

nog kan jag sakna att tvätta håret. jag kan sakna att göra en shampo-mohikan. men det är inte värt det, för jag ser ut som adde malmberg if i do.

är det någon som vet en bra frisör? jag ser ändå lätt förjävlig ut.
gärna en som inte snippsar och snappsar allt för mycket med saxen runt öronen.
gärna en där man får stoppa in huvudet i en sån där hjälm och läsa en tidning efteråt.alternativt


alternativt


alternativtalternativt


ps. lägger man en nyrostad macka på mitt köksbord så löser brödsvetten som blir mellan mackan och bordet upp lite av lackeringen och oavsett vad man har för pålägg så smakar det lite grand göteborgs rapé. äckligt. men heller inte det sämsta. ds.

sydsvenskan + vit päls

vad ska man med en blogg till om man inte får skryta? ja det är åtminstone halva nöjet.
 
här är vit päls artikeln som var i dygnet runt idag. (foto: Carro)