veckan som gått

jag har tagit lite bilder i veckan som gått.

24580-125
här är jag på skolan iklädd ett konstverk jag gjort. det är en spånplatta föreställandes en mycket ung george washington som håller i en hästnalle.

24580-128
igår var jag på tröls. de hade coola DJs.

24580-131
sedan gick jag till crush. det påminde om dantes helvete i den gudomliga komedin. men jag var i gott sällskap.

24580-127
jag har också varit i skulpturparken i vanås. här är ett träd fotat genom ett rött fönster.

24580-130
24580-126
konstverket igen. in the wilderness.

/calle

husarm

har ni sett martin, anja och soffans blogg? den är jättefin!

husarm.blogspot.com

/Calle


klubb ocean

På fredag är det alltså club ocean. och följande text har jag klippt in från deras sida...

Detta är Klubb OCEAN.  
Vi kommer att hålla till på Nya Tröls, Karlskronaplan i Malmö. Idén är att ta dit intressanta band från Sverige och utomlands.

 
Fredagen den 29:e September är första datumet och då spelar Utah Rangers (Vxö,GBG) spelar LoFipop baserad på casio och gitarr och gjorde en grym spelning på frukostpopen på emmaboda under våren har de även varit på turné i spanien. Salty Pirates (GBG) spelar 90tals indierock i samma skola som Pavement och Beulah med grymma texter. I våras spelade de även på How does it feel to be loved i London och fick fina recensioner. Klas (MÖ) ...ähum, jag spelar nån form av LoFipop och har nyligen gjort en 6 spårs EP, som har fått bra respons från trevliga människor. Will Sartain ställde tyvärr in. 40 spänn kostar det och börjar nio.

/Calle

ps. jag ska spela skivor. i alla fall en stund. ds.

lite bilder från kulturnatten


24580-124
här är alla ni som var och såg vit päls spela på stortorget i lund. när jag spelade bas kände jag hur det mullrade bort mot fasderna på andra sidan torget och sedan vidare ut över lund.
det var en mycket varm och skön kväll igår och det var skönt att dra omkring lite.

24580-12324580-12224580-121

och sedan hände en massa andra skojiga saker och så var jag på lite roliga ställen, men det orkar jag inte berätta om just nu.

är där förresten någon annan som tog lite roliga bilder igår så vore det kul att se.

/Calle

the mexicos

med anledning av att få se the mexicos på lördag, har jag mexicospeppat hela dan. bland annat smugit ifrån lektionen två gånger för att kolla på den här bilden . den är ju så rolig.


24580-120

/calle

ps. en annan sak som alltid fått mig på gott humör på senaste tiden är den där videon med
basement jaxx - take me back to your house. så himla fin och bra. och kosackdans är bara så toppen!! låten är också grym. 
"jag tycker den låter lite rednex", sa laban skarpt. vilket jag kände var lite okänsligt av honom eftersom jag just höll på att säga att jag även är lite förtjust i hon som sjunger. Ds.


försnack med laban om kulturnatten i lund den 23e sep.

jag träffade laban igår och vi snackade lite om kulturnatten i lund den 23e. och här är det samtalet...

- hej laban, kulturnatten lär ju bli fett. kan du inte berätta lite.
- jo visst. canarierecords har fått den stora äran att ha hand om stora scenen på stortorget från kl 22 och framåt. Först spelar my darling you. sedan vit päls och sist the mexicos.
- wow. my darling you är ju sjukt bra!
- ja verkligen. de är skivaktuella just nu också och enligt han som har tomt records så är skivan slut redan innan den är pressad på förbeställningar, så han fick beställa en rejäl ladning till. dessutom har de aldrig förut spelat i malmö eller lund så det är grymt att ha bokat dem.
- och så mexicos. de är ju alltid bra. vad är det för sättning på dem nu för tiden?
- det blir micke h och douglas och de kör sina covers med synt och vocoders och sådär. Håkan Hellströms klubbland t.ex. som för tillfället hypats både på discobelles och lamouratrois hemsida.
- Ojojoj. ja det är de verkligen värda. sjukt bra. och så spelar ju Big strong union också på kulturnatten.
- just det. kl 24 i poesitältet. hannes och barry lär få springa från vit päls konserten direkt till poesitältet. det blir också grymt. Niklas har satsat mer på ett folkpopigare sound och det lär klä låtarna grymt.
- gud vad spännande att se. grymma låtar och grymma musiker m.a.o. och vad händer sedan?
- sedan drar vi till smålandsnation där det blir fest. där kommer discobelle och the mexicos också köra ett dansant set...
- oj vilken kväll. det är lika bra att börja bunkra rebenschoppen och mynta med detsamma.

Fredagen den 22e sep, står laban och roke också för klubb heavenly på amore. spelar gör my darling you, klas från like honey och the mexicos. missa för allt i världen inte det heller!

/Calle

självporträtt

24580-119

/calle


kristianstad 06.09.09.

Det här är bilder från när vit päls besökte Kristianstad i går...

24580-110
det här är jens som spelar trumpet och är vår senaste tillökning.

24580-112
Å Laban provade trummorna, vilket han skötte med bravur.
Både Siri å Hannes provade också för första gången att spela klarinet och det lät jättefint, så det får det bli mer av. Barry hade också snickrat ihop en låda som man kunde skaka på och då lät det som om åskan gick lös där inne. den tog annelie till sig och spelade så att låten "paul simon" lät jättefräck.

24580-113
sedan fick vi massor av nya medlemmar och det var ju kul. synd bara att det blev så tomt i publiken.

24580-115
Sedan spelade komon. det var helt sjukt bra. hon sjöng så otroligt fint. hon måste ha svalt en kanariefågel den tösen. och låtarna var så nära och fina och gav mig så fantastiska varma känslor då liksom sakerna hon sjöng om blev så verkliga. svårt att förklara men det var så otroligt uppriktigt liksom och jättevackert. och jag är nu ett stort komonfan!!

24580-116
24580-117
Lisa körde oss hem till malmö igen på natten, medan laban spelade klubbiga och goa låtar. i förgrunden syns hannes fot. tidigt under konserten hörde jag en tjej i publiken som sa: "kolla han är ju barfota", så jag tittade ner och det var han mycket riktigt.

24580-118
barry sov. det ser ju bekvämt ut!
är det inte nått väldigt randigt över den bilden?

/Calle

valiant death records

 valiant death records har gjort en samlingsskiva med massa feta band. kolla in spår 9 på den så blir det kul!

/Calle

zidane

nu är det fastställt och bevisat vad zidane och materazzi sa till varandra. är jag en rookie på svordomar? för jag tyckte liksom att det hela ändå var rätt starkt, samtidigt som jag imponerades av att dialogen höll så pass häftig klass. det på minner liksom om en dialog som skulle kunna vara med i en ganska häftig polisfilm.
och nu har jag hört att dialogen snappats upp av sjömän och att sjömän börjat prata så med varandra, som om det vore ingenting. och om de nu är så, så funderade jag igår innan jag somnade på hur det skulle se ut...

24580-10824580-10624580-109

Calle

det sämsta jag hört.

det handlar mycket om musik på den här bloggen. och det är för att den här bloggen i huvudsak handlar om saker som jag tycker är gött.
en av grundtankarna bakom den här bloggen var att jag endast skulle skriva om musik som jag gillar och vill uppmärksamma, för att i sin tur lämna det som jag inte gillar i det dolda. men nu har jag hittat något som jag i allra högsta grad tycker är skit. jag tycker det är så vansinnigt dåligt att jag faktiskt inte ens klarar av det. jag blir helt enkelt tvungen att lägga min präktiga åsikt åt sidan för att gnälla.
och det är neil youngs samlings skiva decade som är ömsom live ömsom riktigt som det gäller. låt er inte luras av att han faktiskt gjort en och annan rätt fin låt. för i stort sätt allt är så fruktansvärt kasst och akustiskgitarrtråkigt och gnälligt så man kan få spel.

/calle

kirsten bjuder

"kirsten bjuder" blir av ingen anledning namnet på detta inlägg som inte direkt har något fokus.
september är bra märkligt. det regnar varje dag och det är sol varje dag och det blåser och luktar skog på de mest udda platser.

24580-105
utanför mitt lantställe (skillinge) i morse.

24580-104
På en inflyttningsfest på mariedalsvägen, lördagskväll.


Och så vill jag tipsa om två myspacesidor som jag besökt flitigt på sista tiden:
Den här snubben är fet:
ved
Den här med: the honeydrips


/Calle


komon på lördagkomon spelar också i kristianstad på lördag. egentligen heter hon antonia och är hursomhelst riktigt sjukt bra!

/Calle

festival 102 i kristianstad.

nästa lördag (9:e sep) får alla ni som känner att ni bara måste ha päls ännu en chans. för då åker vi till kristianstad för att spela på festival 102.

se:
kulturkentauren.tk för ytterligare information.

å här kan man lyssna in sig på memoplay som jag varmt rekomenderar. Björn kleinhenz har gjort en postal service tillsammans med adam...

/Calle