igår var så länge sedan

image316

Igår skulle jag på fest vid möllan. men likt en riktigt pallig dröm jobbade jag hela kvällen mot mitt mål utan att komma fram.

image314


Faktum är att jag fastnade på Victors, lilla torg. för tio år sedan gav farsan bort våra element till rörmockaren. Farsan ville ha moderna. sedan sålde rörmockaren elementen till victors. som en parantes kan jag säga att de nya elementen är skitfula medan det som är på victors typ är 100 år gamalt.

När jag var liten kunde man inte ens dricka kaffe på lilla torg och på vägen längs med saluhallen gick det bussar. malmö måste ha varit hur tråkigt som helst. jag tycker typ att malmö är tråkigt nu. men då måste det ju varit olidligt. min pappa t.ex. han brukade dricka öl på centralens restaurang och det var nog ett coolt ställe då. de hade modelltåg som gick runt uppe i taket. det och en gigantisk bananassplit var anledning till att jag och min bror alltid ville med.


image315

hursomhelst avslutades kvällen som vanligt hemma i min lägenhet vid karlskronaplan.

arikvbilder

mejjan

Varför denna plötsliga mejeriet pepp? Där har väll inte hänt något på flera år. eller? jag har i alla fall en konstig bild av att det bara är Timbuktus funkband som spelar där hela tiden och då utan Timbuk, eller någon jeriko-aktig Afrikansom säkert är skitbra men som man ändå inte går och ser eftersom man inte har en aning om vem det är och så kostar det typ 700 spänn.

Nu ska jag på prova AWn (After worken) på turning twisted.
och nu ska jag göra ett dumt försök att lista mina favorit-uteställen i Malmö.

1. Översten
Behöver lätt ingen motivering. Behöver lätt ingen reklam heller. Det har inte hänt ett skit med inredningen sedan det byggdes. Översten har av naturliga skäl alltid folk ändå och låt oss bara hoppas att det mot all förmodan får behålla sin förhållandevis stora bortglömdhet.
2. Alianza
Sällan har ett så sunkigt ställe ändå varit så attraktivt. helt enkelt överfett.
3. Brogatan
Mest av pliktskyldighet skriver jag Brogis. Det är ändå där jag avslutar mest. och tja. det behöver inte vara något fel på en klassisk utekväll i Malmö.
4. Debaser
Jag har aldrig varit där en fredag eller lördag och kommer säkert aldrig göra det heller. Men överlag tycker jag dem lyckats mycket bra med det mesta.
5. De bästa barerna
Tempo, restaurang möllan och på besök. och pickwick.


PS. imorn är det kulturnatt. Hoppas de har lika goda gin och tonics på gallerie leger i år som föra året.

bohuslän helgen v. 39

Jag skulle lätt kunna byta vilken helg i malmö som helst mot en i bohuslän. hummerfisket var bara ett svepskäl för jag hade inte tänkt att äta någon i alla fall. djur är nämligen också människor (lätt inte, (bra dumt)). men jag vill ändån inte ha.
image311image312

utmaningen

nästa gång ni droppar in här blir det pingis.

image308image307

tchaikovsky

image306
ibland tänker jag att anledningen till att jag inte är så där bananas på klubb är för att jag älskar musiktexter mer än musik och för att jag dansar bättre till funkig bas än till ums ums. men det är nog egentligen inte sant. check out 
Tchaikovsky piano concert  #1, den är lide och mest spelad denna vecka enligt mitt i-tunes. det luftiga pianot i inledningen det e guld.


wermland psycadelic

image304
image303image305

good enough

Det finns nog inget jag älskar mer än såna femtiotalskörer... Mina ben börjar sprätta varje gång.

jag var i skillinge i veckan. när sädersärlorna börjar åka framför bilen, skuttandes i luften då vet man att man är nära. Jag sa åt farsan att sätta av mig på stranden och därifrån gick jag hem. insekterna summa och vinden blåste och var lite blöt. på ett fält plockade jag två majskolvar som jag bar på ett tag, sedan huttade jag ut dem på ett betfält. jag satt också en stund på några höbalar och ringde ett samtal. jag älskar landet så mycket. då är jag lycklig. 9 ggr av 10 blir jag deppig på klubb. men aldrig på landet. nästa vecka är jag bjuden till johns lantställe i bohuslän för att fiska hummer. här är en bild från när jag var där förra året. när jag tänker på det, tänker jag att livet änå är allt bra gött!

vit päls på wermlands

snart är det helg:

På lördag (15e sep) spelar vit päls gratis på
wermlands. Kocky, spelar också. La vida locash spelar skivor.


Gå in på www.oeacademy.org och skriv ut och ta med en inbjudan, så kommer du in gratis. Om du inte pluggar vid Lunds Universitet måste du besöka Wermlands Nation i förväg och få ett gästmedlemskap. Nationens kontor håller öppet till 18.00 den 15/9.

Risken att det blir överfett är överhängande så hoppas vi ses där!!Sedan måst jag passa på att tipsa om det här på samma gång. Jag var där förra året och det var övertwee och härligt. Enligt utsago ska de hålla på hela natten, så jag är inte främmande för att sticka dit en bit efter vit päls konserten på wermlands. följ med.(inget)aint nothing to fuck withI onsdags eftermiddag hade jag äran att ha större delen av the vit päls clan på besök i mitt kök. jag var något förkyld, men shit så många skilled sångare/sångerskor det finns i pälsen. som ni kan höra så lyfte taket. inte ens chicago kan sjunga så smörigt. nu är den hursomhelst här, den efterlängtade
wu tang clan... enjoy

a smile and a ribbonikväl ska jag
hit (KB)och se asaar
lär ju bli fett! 20 pix.

hello artlovers #27lägg märke till hur Eva Rydberg spärrar upp sina ögon för att få stora precis som Harpo... och hur hon försöker efterlikna Harpos märkliga leende med att bre på med en stollig min. samma min som hon för övrigt alltid gör. de andra två personerna kommenterar jag inte ens. god natt.

careless whisper

när jag i dessa tider hör saker som beverly hills, new kids on the block och fresh prince är jag beredd att osäkra min revolver. fattig stil. skitsamma.

igår sprang jag av en slump över lyriken till careless whisper. på grund av produktionens slicka kläder och ändå världens klämmigaste sax har jag gått misste om dess helt fantastiska text i egenskp av powerbalad. check it out:

I'm never gonna dance again
Guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know your not a fool

Should've known better than to cheat a friend
And waste the chance that I've been given
So I'm never gonna dance again
The way I danced with you


Ps. i natt låg jag vaken och lyssnade på hur hösten patrullerade utanför och bytte ut all luft. sedan sparkade han in min dörr och jag fick gå efter ett extra täcke. mina element har ännu inte kommit igång.
den som ändå fick vara på landet. gå en stranpromenad med velorjacka. byta raggsockar och äta tomatsoppa och ostmackor och tjolla en film. slurp.


pingvinresan

Bilden ?http://tmbl.gu.se/ostindiefararen/13pingviner.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.


klas brudar - pingvinresan

mustaschfest

I gbg blev vit päls bjudna på något så ovanligt som en mustaschfest och den här roliga bilden fick jag precis mailat till mig från ola.

efter det gjorde vi en fältstudie i gbgs uteliv: kings head och sedan nef. efter det kan man inte annat än att ge gbg en femma av fem möjliga i egenskap av partystad. grattis göteborg!

image302

och så till sist would I like to give it out to my man
kid icarus som gjorde det så fantastiskt bra på hagateatern efter oss... dessutom är han på semester i sverige fram till den 10e, så om du är arangör och läser detta, tveka inte en sekund med att med att klämma in honom någonstans.