torsdagsquizalla som var på debaser förra torsdagen och gjorde mitt och nicholas quiz (tema årstider), vet nu att gitarristen på bilden heter johnny winter. Vi inkluderade alltså ingen åsikt om hans utseende eller så i frågan. utan bara kort och gott: vad heter han? 1. Donny summer X. Johnny winter. o.s.v.

ikväll är det hursomhelst dags igen. see ya! och just det. tema: musik och geografi.

göteborg

this just in!!

image301

lägg märke till att vi spelar typ innan man går ut så där en lördag... typ kl 21. därefter kan man stanna och dansa lite om man vill. eller så kan man gå vart man nu än ska och eventuellt ta mig med sig om man så önskar.

hoppas vi ses där gbgare!


fredrikFredrik spelar på jeriko på onsdag.
det missar inte jag för nånting i hela världen.
dessutom är det gratis.

(fredrik är ett band bestående av Ola och Fredrik i LK, där killarna låter lite mer skogsigt... till konserten i fråga har de dessutom satt ihop ett helt sinnessjukt all-star band av malmös finest.)

den stora förnekelsen


somliga säger att sommaren är slut. men det förnekar jag på samma sätt som kennedy Bakircioglü förnekar sin frisyr.

image300
därför tog jag sats och sprangdök. i mitt stilla sinne tänkte jag att jag skulle simma bort under vattnet och aldrig mer komma tillbaka. men det tog tyvärr inte en minut förrän jag var uppe igen och åt av eddes gaszpacho.

obs. detta är egentligen en bild på C. men hon är liten.

365 frisörer

i malmö finns 365 frisörer.
när jag såg det tänkte jag VA. men antagligen betyder det ingenting.
det var som när jag åt frukost och ett bi flög in genom fönstret och flög ut igen baklänges. det betyder absolut ingenting. men det var sant.

källa

au revoir

Image:KMG Booster, Speed, night.jpg

sjuka saker som hänt mig under malmöfestivalen

1.någon tappade sin sko när de åkte booster, den sjuka karusellen vid raul wallenbergspark och den landade likt en brinnande meteor bredvid mig.
2.jag träffade ola johanssons pappa benny johansson längst fram på klaxonkoncerten.
vad gör du här? frågade jag.
klaxons är typ mitt bästa band, svarade han.
3. Jag fick extra ostsås i tex-mex ståndet för att jag kom nära stängning.

ok. alltihop var lögn. så här lång tid tog det för mitt samvete att hinna ikapp. och jag vill ju inte slösa min trovärdighet på en sådan småsak. som vanligt har det typ inte hänt nått.


jag kommer vara i stockholm till början på nästa vecka. men Nicholas och jag har gjort ett quizz som vanligt till på torsdag. tema årstider. kanske skriver jag nått kul om stockholm när jag är där. stay put. david har t.ex. lovat att vi ska ut och slira i hans räserbåt från slussen och ut i vad vet jag. så jvla gytt.

ps. ni har väl skickat era molnogram idag.

nästan en fin dag

24580-298


idag var jag och mina rollerblades, loppisfynd, strl 45 på ribban.
och när jag cruisade som mest upptäckte jag att min mest badade brygga i världen ever: polisbryggan, aka isbjörnsbryggan, aka bryggan närmast småbåtshamnen hade blivit nakenbad. VA! ingenting kommer någonsin bli som förr, tänkte jag och såg alla vita ass som gick där i buskarna och gick där på bryggan.

tro nu inte att jag deppade ihop för det. cause you may leave your hat on...

image299


sedan åt jag med mina föräldrar på speedy lee framför tommy körberg på stortorget. maten smakade gräsligt, men det märkligaste var att min mor kallade det för kinesmat med hårt k, istället för kinesmat med tje-ljud så somdet heter. alltså kinesmat och inte tjinesmat. jag sa inget. men jag har tänkt mycket på det. varför sa hon så?

tipset i tipset

http://www.mff.se/Bilder/Safari_1.jpg


jag läste nyligen en intervju med Behrang Safari (MFF). de frågade bland annat om tips inför Malmöfestivalen. och behrang tipsade om "att sänka en brandman".
så i sin tur tipsar jag nu om att leta efter Behrang i kön till "sänka en brandman". jag har varit där tre gånger utan tur. men vem vet. det är ändå värt att cykla förbi.

ett alternativt äventyr.

igår var fan den rövigaste dagen på hela året. jag blev så magsjuk att jag inte stod ut med att vara i min kropp och kl 22. tog jag en taxi till akuten. där fick jag piller och sedan åkte jag hem och sov, bara för att vakna igen och kräkas hela natten och hela morgonen. nu har jag precis masat mig upp. fortf shakey. känns som jag varit i krig, eller på en båt i storm, där jag ömsom hängt i masten och doppat tårna i vattnet. men föga fett är sanningen om mitt inferno och mitt hav av lakan och masten ett täcke som jag annakondalikt klamrat mig fast vid och för att emellanåt kasta överbord. och att det nu har börjat gunga igen och att jag tyvärr måste back into the warzone. ajöss. ack. blått för era ögons skull ska jag inte släppa taget. ajöss.

vem bryr sig om klaxons, malmö-brommapojkarna för att inte tala om kroksjöfestivalen, när man har ett krig för rättvisan och en spya i varje hamn.

oh custer på kroksjö, så här lär det se ut, typ.

friday I´m pepp

imorn = först den här kl 20.00
och sedan den här (honeydrips)kb och så den här sjuka snubben   på det här stället och så till sist aliansa. för att det nya aliansa är toppen. imorn ska jag hursomhelst hänga med bagaren till kroksjöfestivalen, sveriges i särklass bästa festival. det kommer bli underbart. jag minns det som ett litet peece of heaven sedan sist.  de har riktiga tuppar och skit mitt på  festivalområdet  som är i en privat trädgård.

rottweilerpark

torsdagkväll har jag och nicholas ett nytt musikquizz man kan komma och klura på på debaser.
jag värmer upp med en fråga: trummorna i den nya vit päls låten
Rottweilerpark är visserligen uppklippta och om-arrade, men är hursomhelst tagna från anthemet till en tv-serie. vilken?

jahaja. ses på torsag.

boulange

i frankrike fanns croisanter överallt. tro fan att man mådde då!
suget faller inte så sällan på. i malmö kan man då gå till le petit boulangerie å det e lika med livet.
de bryter på franska. ibland får man tag på en skåning som bryter på franska och kallar en monsieur för att det är bra för buissinesen och ibland får man tag på en som är for real. men jag klandrar inte han friggern*1. när jag gick i högstadiet sålde jag godis på mif-matcherna. jag hade röd keps och röd jacka och en låda på magen. gick mellan raderna och skrek godis, godis. men buissinessen kom inte i gång på allvar förrän jag byte till gaudis gaudis, svinhögt.

*1svenne som vill vara frasse.

det där med siffror i skrift anses f.ö. vara värsta coola i Lund. t.ex: "vad många utövare av det svenska språket kanske inte känner till är att matte*2 och husse*3"

*2 är en förkortning för matmor
*3 är en förkortning för husfar

PS: idag hittade jag ett ställe vid rönneparken som sålde pizza för 25 kr och falafel för en tia. jag han läsa 2 kapitell ur hemingways "en fest för livet" innan min falle hann bli klar. sedan frågade han vad jag ville ha för sås. jag sa blandad. och då fick jag söt-sur sås. jag kommer ihåg när söt-sur sås var nytt och falle var nytt. hade detta varit då hade jag kanske sagt att den var god bara på ren vilja. eller kanske inte ens då.

jonathan richman


hello artlovers #25

image297

fett B

det är svårt att vara en hater nu, solen skiner i skillinge och jag spelar riktigt go musik riktigt högt efter att ha sorterat mp3or i flera timmar.

egentligen har det bara funnits en artist som kunnat få mig ur balans en sån här dag och det är cornelius wreesvijk. tills timo raäsinen. på emmaboda kunde jag inte sluta sura förrän han blev tyst. klas sa åt mig att sluta klaga och jag försökte, men det gick inte. kan ha att göra med att vi en gång spelade förband till honom och att han då frågade en tjej om han fick skriva sin autograf på hennes trosor och att han skällde ut arangören som var 17 år för att han fick öl när han skulle ha fått vin. och för att hans band bestående av fem snubbar i rutiga skjortor bara manglar sören och det är asjobbigt. och för att p3 snappat upp en riktigt sunig låt.

musikquizz

jag å nicholas har gjort ett musikquizz som man kan komma och klura på på debaser på torsdag . see you there.till dess kan ni värma upp med nicholas wu-tang seduko. de nio medlemarna ska in på rätt plats. kick it.

^

nog bland det märkligaste jag har varit med på

tjocksmockor

*

jag gick en promenad längs stranden här i skillinge imorse. karga strandblommor fullständigt exploderade. kan inte beskriva hur vackert allt var. men det var ändå inte det jag ville berätta.
vi går förbi en eka som låg på land och min bror pekar och säger. "vafan det ligger en krabba där i och sprattlar". men när vi kommer fram visar det sig att det som sprattlar är en halv padda som fastnat i ett hål. det vi ser är bara benen och den är ganska stor. min bror börjar dra i benen på den. men den sitter stenhårt fast. och benen blir jättelånga när han drar. tillslut lossnar den och sedan hoppar den runt lite i gräset när vi går därifrån.


hey

Jag ringde min bror igår och frågade om han ville skjutsa mig till fårö. Det ville han nog inte, sa han.


I dag är jag inte lika angelägen. Men om någon vill skjutsa så säg till. Vi kan gå där och där lär vara sjukt fint och så kan vi lägga blommor på bergmannens hus.