freaky fashion

http://mog.com/pictures/wikipedia/147370/Jimi_Hendrix_Exp..jpg

jag ska erkänna att jag varit på jakt efter en sådan där cirkus-jacka latent i över tio år. jag vet att den egentligen är ful. rent av hopplös. men ändå. jag har alltid velat ha en. men jag vill att den då också ska ha såna där balkonger på axlarna från vilka det hänger ner fransar.

law and order

http://i31.tinypic.com/29def7p.jpg

Det här är en riktigt bra platta. lindsey buckingham letar och letar.

vara eller icke vara

jag jobbar nu som trädgårdsmästare på en jätteliten kyrkogård i tygelsjö. jag är ensam där med en gul liten bil som jag kör räffsor med. det är lite jobbigt att bara ha sig själv att lyssna på, så ibland sätter jag på en sommarpratare i i-poden. idag blev jag sittandes en längre stund i skuggan av ett träd. det var så varmt att luften dallra. och så tänkte jag som så: undra om inte detta är den bästa sommaren i hela mitt liv. jag tror fan det. sommaren 2008 i love every inch of you.

 
versaille
Ps: skillinge är bättre än franska landsbyggden.
där viskar säden
där hopar fjärillar i luften
där har jag supit och lagt mig i smutsen

och sedan blev det ljust all over again

mitt sommarlov

spaghetti, mackor och öl. det kan inte vara bra och det är heller inte mitt förtjus, även om man uppenbart skulle kunna tro det. idag tar jag en vete-fri dag för att svälta ut demonen som korumperar min själ. välkommen vin och potäter.


i torsdags hittade jag en tvillingklädd. kolla så glada vi blev.

nattdopp. är det bästa nu. häromdagen var det en mindre storm när jag och josef kom ner. havet var svart och i rullning och hade det inte varit för belysningen från västra hamnen hade man inte sett det alls. vi skrek för att nå fram till varandra. jag blev stel av regnet och i luften hann jag tänka att nu har jag fanta mig hoppat, för att sedan höra ett dån följt av total tystnad och harmoni för några korta simtag under ytan innan jag åter nådde ytan där stormen och vågorna rådde. öresund är mitt bästa sund. i blindtest skulle jag känna igen det direkt. om vi nu av någon anledning mot förmodan skulle skiljas åt för så mycket som elva år. det är smaken av mina bardomsbad. mina första simtag. alla gamla klasskamrater och döda före detta husdjur.
morgonen därpå låg jag kvar i sängen och lyssnade på
bergmans sommarprat från 2004. han pratade om en av sina favoritartister som kom att ägna hela sin karriär åt dansmusik. "fett", han jag tänka innan han avslöjade att det var johan strauss d.y. valskungen som han syftade på.

sten

När jag var i terminal D på Dublins flygplats tidigare i sommras hamnade jag i samtal med en man som ägde en bar i grön marmor. det var en fantastisk sten, som han också stolt och drygt kunde informera kostade en jävla massa pengar, a semise precious stone. lager på ca en decimeter styck vittnade om en evighet för sig på ca en miljon år. enkelt att konstatera, men samtidigt omöjligt att förstå. det var inte mer med det tänkte jag, men något var det, för när jag sedan kom till versaille och fann kolonner i den mest fantastiska av röd. full av fantastiska detaljer på nära håll, men också så otroligt vacker på avstånd i sin helhet. ja då flippade jag ur och bestämde mig för att ta reda på ett och annat om sten då jag kom hem.
blandannat lärde jag mig att då att det går en linje från höganäs till kristianstad med en viss bergart som inte på något sätt liknar övriga sveriges, därav lövskog istället för gran. skåne hör på så sätt mer ihop med tyskland än övriga sverige enligt den geologen.
förra veckan var jag på cykelsemester i skåne. tältade i kåseberga och badade naken på en öde strand på morgonen utanför mälarhusen. men i ett naturresarvat vid stenshuvud slog jag mig ner utmattad i en glänta med en varm stockholm-öl i värmen. runt om mig stod stora runda stenar. stenar som legat där de ligger och sett likadana ut sedan istiden. jag är bara en fis i vinden för dem. men samtidigt kom jag där och då till en insikt.
sten är astråkigt. och så är det med det. och det har det alltid varit i miljoner av år och kommer så att vara i miljoner av år.

lhttp://www.decorativeartist.ca/Faux%20finishes/GreenMarble.jpg

ta också och lyssna på
fleet foxes white winter hymnal

vit päls DJs @ Debaser

kom och dansa med oss på torsdag!
20:00 - 03:00. gratis innan kl 22:00.
debaser
En annan rolig grej är att de spelar vit päls i P3 den här veckan. De har en A-lista som innebär att en viss låt spelas 5 ggr om dagen, en B-lista som = 3 ggr om dagen. o.s.v. o.s.v. och så till sist en E-lista som innebär 3 ggr i veckan och där är vi. och så idag kl 14:45 skedde det.
hursomhelst tycker jag att ni ska maila P3 och säga att ni tyckte det var en fantastisk låt den där turning torso och så vem vet så kanske de spelar den nästa vecka också. tro mig din röst gör stor skillnad!!

musik.p3@sr.se

hello artlovers #36stilleben

diggiloo

jag var på diggiloo på ovesholmslott igår. gick över området med skrikande barn i en hoppborg. pissade i en pissoar av plast som höll på att välta när någon klev på på andra sidan. köpte färsk lakrits som var så sur att det kändes som om jag fick ett litet magsår. musiken kämpade och kämpade så som schlagers gör. ger allt utan att nå fram. måns zemmerlöv, lasse holm, linda bengtzing, lotta engberg m.fl. tät show med många skratt. sedan blev det kväll och molly sandén gick ut och sjöng något jättevackert barfota i vit kläning, vilket fick gigantiska nattfjärillar att krascha rätt in i henne. det var bäst. det var liksom så sommrigt. sedan gick jag tillbaka till spritbuffén (vilket var inkluderat i min vip-biljett (sjukt)). men den höll på att balla ur. janne loffe karlsson och ett helt gäng polacker var bland annat där.

releasefestPå fredag har klas releasefest på sin skiva "to sleep & love". Det kommer bli hur fett som.
kl 20.00 - 22.30 på simrishamnsgatan. Gratis inträde.
Hannes a.k.a. silent man spelar också.
hjärtligt välkomna.


ps: Sommarplågan.
Låten jag kommer minnas och förknippa med sommaren 2008 är hercules and love affair - blind.
ni vet en sådan där låt som man först tycker är riktigt fet och som sedan hänger kvar lite för länge, tills hatkärlek bäst beskriver ens relation.