oh my god, that´s Rongelicious!!

I natt drömde jag att en man ville döda mig genom att få mig att röka gift. dum som jag var rökte jag det ändå och mirakulöst nog klarade jag mig. nu sitter jag hursomhelst här och mår under omständigheterna bra.
jag ska erkänna att jag tyckt band of horses var skit bara för att de ser förjävliga ut. men jag hade inte hört dem, så nu laddade jag ner dem och då visade sig att det var skit. spännande liv.

image379

barnkalals

jag var på barnkalas i lördagskväll och hade med mig överblivna glow-sticks från ett rave som present. de har legat hemma sedan evigheter, sedan den gång jag inte ville gå på rave och för den sakens skull inte hytta med glow-sticks.
sedan dansade jag lite styrdans med en morsa och sedan lite med hennes dotter. den ene fick snurra själv när hon höll mig i handen. den andre snurrade jag av bara helvete.

lila

såg ni ry cooder-solen som gick ner över möllan igår?
rätta mig om jag har fel, men lila verkar vara vårens färg. hur ska man förhålla sig till det? mrs aubergine.

in my arms

det finns refränger som man skulle kunna sälja sina skor för att få höra.
rent av sparka av dem mot molnen eller upp på en balkong trots att det är en regnig dag.
in my arms är en sådan.

de nya

Jepp, då var de här!! Vit päls studio sessions


här!

image378

I hate those evil twins

image377

studio möllan showcase

studio möllan ska ha ett showcase på rundgång på fredag.
jag ska vara med och spela grejer från the CJL-songbook.
nu kan jag ha fel men jag tror att klas också ska spela. + några till som jag inte minns vad det var.
det hela börjar kl 19:00. jag tänkte spela precis innan för då är det inget folk.

franska slott

david frågade om jag skulle med och bo på slott i frankrike sommar. jag tackade nej, trots att det delvis såg ut så här. jag får leva med att jag inte kan bo på franska slott varje sommar och jag har fortfarande inget sommarjobb. den här sommaren kom som en chock. jävlar.

image376

ps. lars and the real girl får 1 av 5 i betyg. otrovärdig amerikansk indiefilm med kristet budskap. brrrrr.

Rongedal

image375
här har vi bröderna klas och fredrik Rongedal

samlingsskivan updates

så här ser samlingsskivan ut så här långt:

solander - oh why!
silent man - no ending
band in box/ullan - leaving smears
vit päls ft wave pictures ft darren hayman ft på besök - started with horses

men minst 15 låtar ska det bli. glöm inte att maila mig text och låt innan 1e maj.

samlingsskiva

vit päls slår på fetstort inför jeriko 10e maj. idag skickade vi t-shirtar på tryck, tänk bara en sån sak.

nu har vi hursomhelst bestämt att vi också vill göra en samlingsskiva med alla medlemmars soloprojekt och andra grejer. det blir i mp3-format, så på så sätt finns det plats för en hel del. m.a.o. går det bra att skicka låtar till mig om du/ni vill vara med. bifoga gärna en litn text till bookleten om er eller låten. carljohan_lundgren@hotmail.com och just det deadline är månadsskiftet.
PS: jag går fortfarande runt och mår bra efter håkan konserten igår. det var en påminnelse om att musik e livet.

skelett-tango

jag jobbar för mycket för tillfället för att kunna göra några större kulturella reflektioner här på bloggen. veckorna i plugget och helgerna på palladium. men då får jag ju å andra sidan en saftig lön i slutet av maj lagom till att sommaren börjar.

alla som brukar läsa här vet att jag sjukt nog bland annat blivit gympalärare. det spårar hur som helst alltid ur.
igår hade vi en kille där med vita träskor och rock som pratade skelett med halva klassen medan jag spelade rundpingis med andra halvan och så bytte vi vid halva tiden. det gick fantastiskt bra. mest för att jag kunde hävda mig så bra i matcherna och gick till final vid flera tillfällen.
efteråt satt jag och läkaren i det lilla gympalärarrummet och summerade lektionen. efter det gick jag och kollade omklädningsrummet så att ingen sjukat ur där inne. men ingen var kvar. ingen hade duschat men det skiter jag å andra sidan i.
sedan gick jag över skolgården som var full av vita benpipor. det kändes märkligt och lätt makabert. läkarens skelett måste ha rymt ur sin låda, tänkte jag med ett flin. samtidigt kunde jag inte låta bli att tycka lite synd om läkaren. snart skulle han upptäcka att hans skelett var stulet för att sedan finna det i bitar. söndersparkat och utspritt över hela asfalten.

håkan helnajt

tack alla som dök upp på rest möllan igår som ierförsig blev till bagatelle. jag hade hur trevligt som helst verkligen.
ikväll blir det fredrik på debban.
imorn blir det håkan hellström på pumpehuset. biljetterna var slut men C ringde till håkan själv, så en annan e på gäst. fy fan vad jag älskar håkan. det här ska bli så fruktansvärt kul.

15e och flyttfåglar

15e april är bland annat sista anmälningsdag till högskolan. men mest känt är det för att det är Min dag.
och nu ligger jag här spänd på om jag kommer få
the robot guitar så som jag önskat mig.och välkommen tillbaka bitch. du är bara ett stycke kött för mig. (skoja)

hej vår

fasen vad fint väder vi har idag. går man på rätt sida av gatan är det redan sommar intill teglet vid husväggarna.
och så spelar jag trummor med klasmeister kl 2030 i vinylbaren.

på tisdag fyller jag år. då tänkte jag gå ner till restaurang möllan och sätta mig. för på tisdagar spelar deras husband faela och de är riktigt bra. alla som hänkar gör mig glad. och jag vill inget annat ha än just ditt sälle.

our golden sounds

vit päls har tillbringat helgen i studio möllan där vi jobbat dygnet runt. även om småtimmarna mest hade  fokus på öl och snittar.
nu ska vi bara hitta någon som vill mastra våra två 5000 kronors låtar och sedan är det bara att luta sig tillbaka och invänta alla rikedommar och all berömmelse som fullständigt kommer flöda över en.

image373image372
jag lotsades att det var trångt i soffan. det fick drummer J finna sig i.

image374
björn på studio möllan var producent och fruktansvärt bra. här spelar han sax.

cjl songbook introducing.

nu för tiden jobbar jag på dammfriskolan. det e kul. förutom gympan. det är min stress och min ångest i veckan. första lektionen sparkade en unge en annan i huvudet och jag läraren blåste i pipan så alla fick sätta sig ner igen. varpå jag höll världens töntigaste tal om vikten av att inte fuska etc.
nästa gång skickade jag hem tre ungar redan innan lektionen började.
då trodde man ju det värsta var avverkat. men sist spelade vi spökboll och då fick jag bollen rätt i fejset. stenhårt. "ey, förlåt läraren jag skulle skjuta på han", sa en kille med bekymrad röst. som jag bara hörde men inte såg. mitt nylle var stort och svullet som värsta suparen och det flimmrade i hela ansiktet. "det e lugnt", sa jag. "fortsätt ni, själv ska jag bara sätta mig ner en liten stund".

till hösten ska jag släppa en skiva som kommer heta The Carl Johan Lundgren songbook. där kommer låtarna att låta ungefär så
här. tills vidare lägger jag upp någon här, men tar nog ner dem igen när de har så där en 100 lyssnare.

vinylbaren 10e april

image371

på torsdag om en vecka blir det trummaskin, synt, två saxar och en rosa bas från mitt svenska favoritband
elenette. det låter lite som man vill att orup ska låta, men faktiskt inte gör.
överlag är det få band jag bryr mig om vad de sjunger. det mest är bara massa ord ändå. vilket absolut inte gäller för elenette, vare sig man gillar det eller ej.

förband klas. den mannen kommer gå långt. han kan allt!
du ska få en ansenlig summa pengar av mig om du hittat någon med än värre entusiasm när det komer till musik. kanske är det också därför som man upplever sådan övertygelse. om det så flirtas med tom petty eller rapometern.

DJs: frallan och angelika. de bor någonstans på landet och sitter inne på alla skivor man önskar man hade. de få gånger jag träffar dem är jag som en vampyr för att få nys om mitt nya favoritband som jag ännu inte hört.

london

image368
jag å min bror på tunnelbanan

image369
en ko-mumie.
på kvällen åt jag av misstag kyckling i camden och i sömnen blev det till att jag hade ätit mumiekött. det låter förståss skittöntigt. men den tanken kan fortfarande få mig att må illa när som helst.

image370
på en bar med christine kunde jag inte ta ögonen från en kille som var så fruktansvärt lik tupac. till slut var jag tvungen att be christine ta en bild på mig. i alla fall få det att se ut som om hon tog en bild på mig, medan vi i hemlighet plåtade tupac. men surprise. det blev ingent på bilden. ty alla vet att det är så spöken jobbar.

nu ska jag se
hottie and the nottie. ty så jobbar ett secret fan. de stödjer sina idoler i allt and i love paris!!