hello artlovers #29

Och så minns jag plötsligt ett avsnitt av 21 jump street (serien där poliser klädde ut sig till ungdomar för att jobba undercover på skolor). Ett avsnitt där en snut var undercover i ett mjölkpaket och blev kallad för officerMilkcartoon.

Det artlovers är äkta indie-estetik.
men vad vore inte TV och konst och musik och litteratur om det inte var eskapism? ibland tänker jag att det är den enda tröst vi får i kampen mot vardagens trivialiteter. indie or not, så vill man ha en sån i Malmö. det gör en gott.

image325


------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS.
Komon spelar på på besök på torsdag.
för ett par år sedan såg jag henne i Kristianstad och det var fruktansvärt bra.

Bacardifesten

här är då klippet då vit päls spelar för bacardi-spanjorerna.

jag tycker det är fattigt av spanjorerna att exotisera stockholm med att ta med kaminen och en close-up på mina raggsockor. dessutom är det kränkande att alla kommentarer till inlägget är på spanska så att man inte förstår ett skit. jag menar, de lär ju snacka skit om mina raggsockor som ser astöntiga ut.

in bed with vit päls

image321
Året har 365 fantastiska snusdagar. 4 av dem har vit päls spenderat i stockholm och uppsala.

förutom landet (telefonplan) och V-dala nation (uppsala) spelade vi på en förfest för 4 spanjorer som blivit sponsrade av Bacardi att åka till stockholm för att ha kul. tydligen var det 200 sökande bakom varje plats bland de 4 och jag fick skriva på massa papper för att de skulle få sända när spanjorerna hoppar när vi spelar i en lägenhet vid skanstull.

och tack alla ni som kom till landet. jag sparar den spelningen i mitt hjärta som en av de finaste med pälsen. alla ni som har filmat, eller vet någon som har filmat uppmanar jag att lägga upp det på nätet. jag kan till och med erbjuda pengar för att få se det. allt av värde. bilder vad som helst. give it to me.

image320
uppsala var kul och trevligt på alla sätt. men jag kommer bäst komma ihåg det för dess efterfest. någon spex-ordern hade firat 100 år med att ha middag för massa män i frack, som sedan dök upp med cigarrer i lådor under armen. weird.

hello artlovers #28

konst och lokalpatriotism går inte att förena. Den som utger sig för att vara t.ex. malmöson, eller t.ex. Texasadotter gör simultant dålig konst. Det är min teori.

Vapnet t.ex. gjorde en skiva där varje låt har titeln på en gata i Östersund. Och det naturliga steget därifrån var en låt om anti-jantelag, eller en låt om våldtäcktsmän - and they did. och jag menar, vem är inte mot våldtäckt? (keff).

 

Andra exempel är Björk och Danne Stråhed. Danne har verkligen målat in sig i ett hörn med "när en flicka talar skånska". han skulle aldrig våga sig utanför skånska gränsen efter det dåliga fjäsket och sitter hemma och trycker likt en rasse i sjöbo. Björk är väll allright, men island-oket är den tråkiga delen.


Norrlänningar ska vi inte tala om. Varenda artist som kommer från norrland ska gnälla om skogar eller nått annat skit och det är så fruktansvärt tråkigt. Jag ska erkänna att jag i princip är misstänksam mot alla artister från Norrland. De har så mycket sådant inom sig. Kanadensare och Japaner är jag också misstänksam mot, det är nästan alltid jobbigt.


För att avslutningsvis få lite karma i det här inlägget, ska jag nämna några av de få som ändå lyckats:

2pac - Westcoast!

Paris Hilton - kommer från USA och Miami på ett sätt som är coolt. Bruce Springsteen på ett sätt som är lite mesigt.

Lou Reed - Inte så svårt kanske när man kommer från världens coolaste stad. Nyckeln är också att han sjäv aldrig öppet utgett sig för att representera N.Y.


what over kortedala??

Idag lyssnade jag på nya jens lekmanskivan. den handlade inte om perversioner direkt. Men den naglade i princip fast allt som har med indie att göra i egenskap av idéhistorisk strömning. get out of the bubble.Nästa fredag spelar å andra sidan världens genom tiderna fetaste artist på KB, Nick Lowe.
My heart hurts är kanske den låt som jag mest av allt önskar att jag själv hade gjort. men nu har ju å andra sidan nick lowe gjort den, så det är rätt mycket skitsamma med det. det bulla är att vit päls är i stockholm den 25e och upsala den 27e. men å andra sidan är konserter typ som fotboll. ball att kolla på, men dubbelt så roligt att spela själv. tråkig sanning, men sant.

goa

wow. jag ska till indien 21 nov. 2 vekor i goa och parta med den där blåa snubben ni vet som finns i religionsboken och på alla indiska restauranger.
detta är sant. vi högg på en asbillig restresa.


Visste ni förresten att goa döptes av en go göteborgare? här en bild på goa ungar.

skalbaggar

Jag spenderade min kväll med att kolla på skalbaggar, här i ett urval av nååå, wow och ööööee .
de är vackra på nått sätt, i synnerhet den i mitten (synd den inte fick plats). även om jag tycker att insekter på nålar är riktigt töntigt. t.om. töntigare än frimärken.

Ps.
och så blev det kronärtskocka till middag av den här
anledningen.

lets party!


image319
vit päls spelar på landet (sthlm) den 25e oktober. och jag är så peppad för verkligen ALLA har tagit ledigt för att följa med. hela klanen. det kommer bli helt fantastiskt.

image318
Apropå på vit päls så var vi ett gäng i skillinge i helgen. det gör en gott. Jag hade en låt i min dator med en flöjt som jag lånat ur musiksalen på gitarrlärarjobbet och nu fick jag hjälp med körer och då blev allt så bra att det bara var att smacka upp den på spacen så fort jag kom hem. check it.
let´s party .

Malmö I´m back

jag överdrev när jag skrev att jag hatade malmö. det är nämligen inte sant. att komma hem imorse och lägga sig på sängen var som att lägga sig på ett moln. det är vardagen jag hatar. detta monster av tristess, som är omöjlig att bekämpa eftersom han byter skepnad och spelar rävspel etc.

scoopet är i alla fall att hipsters i sthlm ser ut som dåtidens rockstjärnor d.v.s. författare anno 1890 - 1940. som på gamla svartvita foton med handrullade cigg. eller med tennisprinsen clothing och med backslick som en gammal pilot.

I malmö har hipsters i enkelhet e-bay sneakers, palestinasjal och en välsittande T-shirt med neondetaljer.


här tennisprinsen i second hand kläder från beyond retro på åsögatan södermalm.

 
albert Camus använder en rock från Judiths herr på hornsgatan södermalm.


fresh prince bär en träningsoverall från n.k.o.t.b. fersensväg i malmö

mellan sopraons och söndagssömn

Jag kommer ihåg när jag, kåre och atli delade en student-etta på smålandsnation i Lund. Vi gjorde sopranos till veckans höjdpunkt. Köpte besynnerligt godis på affären vid bussarna på bankgatan, släckte ner och höll andakt. Detta är fem år sedan got damn it och det är bara två avsnitt kvar innan hela skiten går till ända. jesus. jag kommer t.o.m. sakna tonys obligatoriska sexscener. alltid på rygg och alltid med ett flämtande leende efteråt. heY!

jag är i stockholm på sjätte våningen vid hornstull. vädret har varit mycket klart och gula löv har virvlat ända upp till fönstret och fortsatt förbi. medan båtar har åkt mellan två hus där nere. det får mig att inse hur mycket jag hatar malmö. jag borde flyttat för två år sedan, men jag var för slapp och visste inte vart jag skulle. inte hit dock. klotets nordligaste miljonstad efter tomteland. det är människorna som håller mig kvar. jävla skit. jag gillar dem för mycket. och kanske just nu lite grann jobbet som gitarrlärare. det är roligt och så tjänar man cash.

times square


Idag var jag på Malmös times square, det vill säga triangeln.

imorn t.o.m. nästa tisdag är jag i stockholm. vi ses.