creedence-listan

Creedence har mycket riktigt gjort alldeles förskräckligt dålig musik.

här är historien
Två bröder, Tom och John fogerty startade bandet i slutet av 60-talet. John som var yngst fick sjunga och spela alla solon. John var dessutom snygg. Tom hade märkligt lamm-aktigt krulligt hår. Hela tiden bråkade de om royalties och Tom blev allt surare för att han inte fick sjunga. 1972 gick det inte längre, varpå bandet upplöstes. Därefter gjorde bröderna solo-skivor som ingen brydde sig om. John Gjorde en som fick så dålig kritik att han inte vågade göra ett skit på 17 år. De förblev ovänner och 1990 dog Tom av aids. 1990 var det fortfarande inte så vanligt att dö av aids och vissa hävdar t om att det var Tom som var på apan... men det är naturligtvis inte sant.

http://userserve-ak.last.fm/serve/252/116162.jpg
R.I.P. Tom.

hur som helst. här är Creedence-listan. och den är sjukt bra.
lyssna på cottonfields hur Tom liksom brer mackan med sin basröst för sin yngre bror att ta tenoren över. jag blir rörd varje gång.

nästa lista är min bästa striptease-lista. men har hittills bara kommit på en riktigt given låt.

smörj uppåt

ett problem med att det är så här kallt är att mitt ansikte trillar ihop som mosaik och smörjer jag inte in mig varje dag ligger praktiskt taget hela nyllet bredvid sängen när jag vaknar på morgonen.

nu har jag fått ett utmärkt tips som jag tänkte dela med mig av.
smörj uppåt. det ska tydligen motverka rynkor och genom att pressa mungiporna uppåt så går man och lägger sig med ett flin oavsett väder. så kom ihåg nästa gång du smörjer. smörj uppåt.

tack för i lördagsför, man blir ju alltid glad när någon fotograferat en

januari, du är dig lik

I natt drömde jag att jag var tillsammans med hulk hogans fru. Det här låter naturligtvis som ett skämt, men så var det i alla fall.
De hade också fem ton-åriga barn som hjälpte till att gömma mig från hulken, som oväntat kom hem just som jag och hon skulle ligga med varandra. Jag sa till dem: ”ofta är det så, att har man ett förhållande som inte går så bra är det lätt att man söker efter raka motsatsen i ett annat...”
Han parkerade sin stora motorcykel utanför.
”helvete”, sa jag.
”äsch han har väl varit med sina”, sa hon. Men det syntes av det han hade på sig att han varit på en fotosession.
Jag tog chansen att bege mig ner på nedervåningen. Men där gick jag vilse och kunde inte komma ut. Jag tog min flykt till källaren där det fanns ännu fler rum men inte några fönster. Tillslut hittade jag ett fönster lite mindre än mig själv. Men i det fastna jag.
Utanför sken den californiska solen och jag var nära friheten. Men satt fast. Och så vaknade jag i panik. Till en annan panik. Där jag var fri utan någon sol och fast i en vardag där jag inte förstår mig på mig själv. och jag har provat allt: lite musik, lite konst, lite bok, lite natur, lite jobb, lite ledigt, lite socialt, lite kärlek, lite öl. tillslut blir det pinnstolen. men här kan man ju inte sitta hela dagen. och även i år kan jag konstatera: januari, du är dig lik.

canarielistan V 4a.

ny spellista i spotify för vecka 4a.
listan är öppen, så snälla snälla lägg till en låt eller ett par.
extra kul blir det om du berättar om din låt i t ex kommentarboxen här nedan.

still flyin + vit päls @ lör 24/1 @ debaserDet här är  vit päls i fullsättning första spelning sedan november. nu har vi repat. lite gamalt, lite nytt. och allt låter bättre än någonsin. så inte undra på att man är peppad på att det ska bli lördag. still flyin är dessutom mitt favoritband.

OBS: vi spelar redan 21:20 och ganska kort.
gratis innan 22:00. därefter 90.

http://www.debaser.se/kalender/1645/

Progg och Svenska favoriterTILL SPELLISTAN (spotify)
Det här är allt du behöver i väntan på våren. Listan innehåller så många favoriter att vit päls vore intet här förutan.

1 Peter le marc – Havet, vågorna och vinden
2 Fred Åkerström – Natt i en stad
3 Nina Ramsby och Martin Hederos – Två tungor
4 Samla mammas manna – Klossa knapitalet
5 Gerog Wadenius – Mitt lilla barn
6 John Holm – Sommaräng
7 Kjell Höglund – Drottningen av saba
8 Eldkvarn och Rebecka Törnkvist – Resan hem
9 My morning Jacket – Sec Walkin
10 Monica zetterlund – Visan om mina vänner
11 Ulf Dageby – Gallret
12 Biljardakademien – Fallbilder
13 Evert Taube – Fritiof Andersson i Arkadien
14 Bo Hansson – De svarta ryttarna och flykten till vadstället
15 Ulf Lundell – Spike
16 Jakob Hellman – Lenas visa
17 Ola Magnell – Min häst har blivit sjuk
18 Träd, gräs och stenar – Sanningens silverflod
19 Ted Gärdestad – För kärlekens skull
20 Jan Malmsjö – Till vem Till vad


 
Listan tillägnas Lars Hollmer som spelade så underbart i allt från soloskivor till samla mammas manna skivor. och som nu lämnat oss 27e dec 2008.

Till nästa gång väntar vi med iver efter fler Anders F Rönnblom låtar till spotify. Än så länge ligger bara "det är inte snön som faller" uppe och karlen har för fan gjort 17 album.