vit päls hos frank i p3


är det nån i vit päls som har nån skön idolbild på oss tillsammans med navid modiri eller ljudtecknikern bertil som sa att vi måste tänka oss att mikrofonen har två öron? i så fall hade det varit nått för canariebloggen tycker jag.

jag har ett par bilder från dagen då vi åkte till frank, inte minst på det där rummet med kaniner och sågspån som jag tog i källaren på hyrbilscenter (weird). men tyvärr har jag dem inte här, men lägger upp dem nån gång då jag känner att jag behöver hotta upp vardagen med alla goda minnen från denna underbara dag...


fattigaste reklam jag sett!!

ok är det nån som har ett bra tips på en gratisblogg som inte har reklam. här nedanför var en animation med en grillad kyckling nyss och jag kan bara inte med att se den!

canariebloggen årskrönika 2006

det är mindre än en månad kvar till jul och alla årskrönikor, och eftersom canariebloggen jämnt är så tidigt ute med allt så kommer min årslista redan nu.

absolut sämst

bob sinclair. jag hatade den där vissellåten redan från början.

bästa låt.
justin timberlake - my love. ok det är kanske dumt att sätta en låt som sin favvo of the year bara för att man lyssnat på den 5 gånger om dan i minst en vecka. men jag tycker liksom att my love är så bra just nu att jag kan liksom inte låta bli.

bästa skiva.
jag tycker det är viktigt att årskrönikor hyllar sin samtid. en åretslista ska naturligtvis lyfta fram det som var bäst, men är å andra sidan rätt meningslös om den inte sätter fingret på vår samtid och lyfter fram det som kommer föra utvecklingen framåt. jag menar, vem bryr sig om tidningen mojos årskrönika. den måste ju se mer eller mindre likadan ut för varje år.
ändå väljer jag dinosaurien thåströms skebokvarnsvägen 209 som min bästa skiva 2006. ebba grön har aldrig betytt ett piss för mig. jag kände till deras hits som rätt keffa punklåtar på svenska. men med skebokvarnsvägen är allt förlåtet. jag bryr mig inte om vad thåström gjort tidigare. lyriken på skebokvarnsvägen är så fruktansvärt stark. snart märkte jag att jag kunde alla låtar utantill och att jag var helt inne i dem, formuleringarna och bilderna dem skapade. jag åkte till och med till köpenhamn bara för att få vara där där thåström är i sina låtar.

bästa nykomling
hm. myspace. (ps
dalai lamas myspace)

övrigt
den där tough alianceskivan asså. ojojoj. alla mina minnen från sommaren 2006 är arkiverade i den.
andra plattor som kom 2006: the knife - silent shout, hot chip, cat power - the greatest, M.ward - post war

sibiria

jag har sett att sibiria ska spela i vinylbaren ikväll. nån som vill hänka? det kostar visst inget heller vad jag har fösrtått.

christer fuglesang peppen


ni följer väll
christer fuglesang peppen?
den 8 december 03.18 sänder svt händelsen och DN följer förberedelserna.

det har inte varit lätt att bli den första svennen i rymden. man måste t.ex sitta i karantän och träna sig på att svälja tandkrämen efter man borstat. men först och främst måste man vara en A-människa av värsta sorten. och det är han. sjukt bra fysik och väldigt smart. svenne är han också för den delen. han ska ta med sig roxette och magnus uggla plattorna. "mest för att de ska få ha varit i rymden" säger han med ett vackert leende och lägger till leonard cohen "min frus favorit". och en älg som han ska bjuda de andra astronauterna på.

vit päls + p3 frank =sant!!!På tisdag (28e nov) åker vit päls till göteborg för att hälsa på
navid modiri och p3 frank. så glöm för all del inte att lyssna då, mellan klockan 18 till 20 på 98.00 megahertz.

men igår i repan var vi inte ens i närheten av att kunna enas om vilka två låtar vi ska spela. så hjälp oss därför gärna med att rösta fram vilken låt som just du vill höra.

efter radiogiget blir det en liten hemlig efterfest på hemligt ställe i götet där vit päls kommer bjuda på lite fin underhållning och kanske en bärs. skulle någon vara sugen på detta så hör av er till mig, så fixar jag...
i minibussen till göteborg kommer också att finnas två extra platser och skulle någon dessutom vara sugen på att hänga med och spela i radio, samt agera chaufför på hemvägen så är det mer än välkommet. det kan till och med tänkas att en viss ersättning i guld kan komma att diskuteras för en sådan tjänst.


the miracle of life

igår eftermiddags just som jag höll på att ta en tupplur stod plötsligt tre av mina käraste göteborgsvänner för dörren. det var en riktigt glad överraskning och det hela slutade med att vi laga mat och drack vin. josef dök upp lagom till svissen. sedan drack vi mer vin och utmanade varandra på 123spela.se. ett ställe på internet som har alla gamla spel, plus ännu fler. roligast - ett spel där man ska lägga bomber och spränga lådor. (som jag tyvär inte kommer ihåg vad det heter)

Kåre ringde med en cigarr i mungipan. och skröt om att han just blivit farsa. "han är ascool", sa han. och det var ett riktigt fint besked. så nu avslutar jag veckan med att säga grattis kåre och fanny och lägger in den här länken. veckans mest inkollade youtube-klipp.

houses rapport

Jag peppade mig själv rejält inför houses spelningen igår. det var så pass att jag till och med var nervös timmarna innnan det var dags. ändå var konserten över förväntan. skitcoola låtar. riktigt trevliga trummor och klarinett. jens trumpet var så bestämd och självklar att det bara kan ha varit en liten general som stått bakom och donderat.
jag fick inte ner smajlet. inte ens med efterfest. och idag har jag varit i dålig kondition. vid ett tillfälle skulle jag gena över ett staket, men jag gjorde det så försiktigt, och mesigt att jag var tvungen att se mig om så att ingen iaktog mig, men då trillade jag och klämde kulorna rätt illa.

nu sitter jag hemma och lyssnar på felt - me and the monkey on the moon, varvat med Robert wyatt - cuckooland. två överbra tips!!

omslag#2

Så här kan det också se ut t.ex.
vit päls i ett
matisse sax-period inspirerat omslag...

24580-165

circulus

det är trist att ingen postar några snuskiga kommentarer till mig på min myspace. så som "have a happy hump day" och så en bild på ett ass, eller nått i den stilen. men det verkar som att sådana kommentarer får man först efter att man lagt upp en bild på ett par sköna cannabisblad och skrivit sitt namn med glittrande bokstäver.

nåväl. nu ska jag tipsa om nått töntigt. men ändå jävligt bra!
circulus- my body is made of sunlight.

houses in motion

På fredag kommer
houses in motion ut ur replokalen för första gången nånsin och då för att spela på på besök klockan 8. men var inte så säker på att de har klippt sig eller rakat sig för det. men spela kan dem ojojoj.

deafening day är förband i ett avskalat set med bara piano och trummor.

och eftersom spelningarna är på ett kaffé kommer banden att spela betydligt mer nedtonat än vad de är kapabla till. vilket jag personligen tycker låter jättetrevligt. gratis är det också. fest med andra ord! eller hur jens!?

24580-164


/Calle

hjälp till att rösta på vit päls omslag

jag tror det är dags att göra en ny vit päls skiva snart. så återigen är den stora frågan om vad vi ska ha för omslag på tapeten. hjälp till att rösta vetja... här är tre bidrag.

24580-162

24580-160
(Idéen alltså, för givetvis ska hela bandet vara med)

24580-158

kontrapost

kontrapost kallas den här typen av ställning när man står med tyngden på ena benet på det här sättet. bilden är tagen i pildammsparken för drygt en månad sen (fotograf: Caroline Ringskog Ferrada Noli).

24580-157
men vänta nu. vem är det som ligger i gräset och pekar med en hunkig min? är det inte jens! vad fan gör han där?  och tänk att jag inte ens märkte honom när jag stod där och posa.

grafik 2

hello artlovers! nu ska ni få se nått coolt som jag gjort.

24580-156
den här heter "i natt drömde jag att det växte ängsblommor på min älskling"


24580-155
och den här heter: "i kajaken - tidig morgon"

ps. jag drar till stockholm över helgen. håll ställningarna.
/Calle

say what!!!

24580-151

/Calle

cansei de ser sexy


Laban spelade  "let´s make love and listen to death from above" för mig för ungefär en månad sen, då vi satt hos honom och kollade på superman returns. vi skulle först bara lyssna på låten lite i bakgrunden till filmen, men med följd av att vi stängde av filmen helt för att istället lyssna på låten högt.
och så nu av en slump trillade jag in på deras myspace där alla deras låtar ligger utlagda för nedladdning. väl värt ett besök!!

CSS

/Calle

alla helgona afton

24580-150
I lördess (halloween) var jag på poesiuppläsning i skillinge. förutom oss fanns där fyra riktigt gamla människor i publiken. och på scen lästes det dikter med hög teatral stämma ackompanjerat av engelskt horn. lennart som var ställets vaktmästare skämtade och sa att det fanns en person till på scen nämligen "Björn Loka".
Säga vad man vill om den vitsen. men stor och grann är den i alla fall björnlokan.
efter det stack vi hem igen och spelade sjukt mycket pingis. Tennisens svar på ukulele.

/Calle

nick lowe

veckans skivtips är nick lowes - the convincer och det av den anledningen att han förklarar allt så enkelt och att hela plattan hänger ihop så finurligt. imorgon är det söndag och då kommer den att låta extra bra. och jag är i skillinge över helgen och här är det söndag hela tiden. imorse var jag på loppis i en lada där jag gick och andades ut rök och fyllde en bil med bråte utan att ha gjort av med en hundka ens.

/Calle

grafikverkstan

Den här veckan har vi haft grafik i skolan. och det har blåst för djävligt ute i skillinge.

24580-149
men kolla vilka coola valsar vi har!
å här är lou. i en da vinci posé

24580-148
å här är en indian som jag tryckt efter att ha etsat motivet på en aluminiumplåt.

/Calle


magic numbersmagic numbers är tillbaka med en ny platta. jag har inte hört den, men minns att den förra var rätt bra, kanske lite trist, men ändå på det hela taget rätt bra!
   men det är inte magic numbers musik jag vill ägna detta inlägg om. det är deras gulliga knubbiga fejs. de är verkligen helsöta. alla har så långt fint hårdrockshår och skägg. och jag tror hårdrockshår kan vara på frammarsch redan 2007.
    men vad har magic numbers egentligen för relation till varandra? är de syskon? nån som vet?

/Calle