5 canariefåglar till gårdagens konsert...

Jag, jakob och Laban diskuterade en gång vilket som var vårt mest sedda band. Jakob avslöjade att han sett refused 7 gånger eller nått sånt. Laban hade sett Milencollin lika många. Själv slängde jag in bob hund i disskussionen som övergick i Liberator, de spelade jämnt när vi var yngre och dit gick man mycket för att alla andra gick dit och med lite tur kunde man få visa upp sina nyvunna ska-moves för någon som var lika ung och naiv. Det fanns en tro som bottnade sig i att om en tjej gillade ett visst band så kunde hon åtminstone inte vara helt fel för en...

Men diskusionen uppkom av att vi alla tre hade en outkonkurerad etta. Billie the vision and the dancers. Jag kommer ihåg första gången jag såg dem på Blekingska nation den 11 dec. 2004. Det var knappt ett år sedan. And it was all about love.
Mycket har hänt sedan den där första gången. Jag minns inte exakt när det var men jag tror det var den gången på Panora som jag konstaterade att de blivit om möjligt ännu mera samspelta och självsäkra och avslappnade i sitt uppträdande.
Men igår på KB såg jag ett nytt steg i utvecklingen, då de även visade sig vara ett helt lysande arenaband. Jag har sett många band på den scenen, men nog aldrig något som fyller ut den så bra och så levande.

Idag är det nyår. Nu ska jag tända eld på allt jag äger och har och börja om på ny kula. Snart tar den gigantiska tigern av tid tar ett språng in i det nya året!!! eller... äsch... som vanligt har jag brutit alla nyårslöften redan innan klockan 12. Skit samma. Happy new year!!!

/Calle

Årskrönika

Året börjar närma sig sitt slut och det märks inte minst i alla tidningar som listar och summerar och diskuterar vad som var årets det ena och det andra. Laleh, Daniel and the Johnsons och de andra kan få hur många pris som helst. Det gör ingenting, det viktiga med 2005 är att det trots ett bra 2003 och 2004 har varit ett om möjligt ännu mera lyckat år för gyttig indie.

Freaky folk, är den musikstil som det skrivits mest om 2005. Inte för att den för den skull smittat av sig nämnvärt på indiemusiken. Normen och inspirationen tycks snarare ha varit att låta så lite garage som möjligt. I början av året var det det syntiga soundet som gällde, för att under andra halvan av året helt och hållet bli norm och skraltiga gitarrer rätt mycket hamna i skymundan. Spanien har varit en annan stor referens på gitarrer så väl som trumpeter. Reverb har varit den stora vinnaren 2005. Reverb på kör tar t.ex. bort all garagekänsla. Reverb på brus ett annat fenomen vi sett mycket av, så som med ex: Khonnor och radio dept. Dist och ridesymbaler har däremot varit helt ute och får betraktas som förlorarna 2005.

Vapnet, I´m from Barcelona, Le sport, Billie the vision, montes mardieus, et.c. m.fl. är de stora vinnarna 2005. Och jag ser fram emot att leva bara för att få se vart det barkar 2006.

Merry Xmas
and a acid new year

/Calle

Jag träffade vldgmn på distro igår...

- Hej... Ö..., sa jag.
- Tjena Calle, sa killen och då kände jag igen rösten.
- Vilka riktigt sjuka brillor, jag kände fan inte igen dig, förklarade jag.
- Ja de är acid. Man vill ju liksom se förtroendeingivande ut när man ska sälja skivor.

Samma kille har hursomhelst gjort fantastisk musik. Gå in och lyssna och avgör huruvida du tycker det är acid eller inte. Själv säger han att det är pop. Han har också sagt att han har en massa nya låtar inspelade. Å jag är övertygad om att de är skitbra. Mina damer och herrar, vldgmn: 
http://web.telia.com/~u36121971/vldgmn.html


24580-16


Och så lägger jag in en bild på like honey som jag såg på rundgång igår. Riktigt fin pop. Klas som spelade bas, var orolig för att han råkat förolämpa någon i vit päls, men hej Klas jag är övertygad om att ingen kommit till skada. Hör gärna av er om ni ska spela igen snart.

24580-17

f.ö. lyssnar jag på rundgångs julskiva och den är asbra.

/Calle

Scaredycats

Shitman! Igår spelade scaredycats på blekingska. Så jävla bra. Dansk twee. Kolla in å ladda ner... http://www.kaninkanon.nu/bands/scaredycat.htm

/calle

Julfest på rundgång.

Den 5:e var i måndess. Och det var sista dagen att lämna in ett bidrag till Rundgångs julskiva. Inte mindre än 18 låtar blev det till sist. 18 låtar. Jag tycker det låter helt fantastiskt och superpeppat. Det låter som det kommer bli en riktigt bra indiejul m.a.o.

Den 18:e som är siste advent blir premiärsläpp i deras butik. Då bjuds det på go indieglögg mm...


Idag var jag och kollade när rocklinjen på musikhögskolan hade uppvisning. En kille drog ett skittufft solo. Alla i publiken reste sig. Tjöt och klappade händer. Situationen kändes helt osanolik. Det är liksom aldrig så på de ställen jag brukar gå att folk blir helt bananas av ett gitarrsolo.
Bäst under kvällen var den här låten, ni vet: 
      If it makes you happy
      then why the hell are you so sad.
Det är Sheryll crow. Och hon som sjöng var asbra!

/Calle


den lille generalen

Rolling stones ska ut på turné. Igen. Den här gången har de med sig var sin privatläkare och en sjukhusbuss. Pensionärshem on wheels. "Har mick bajsat idag?" kanske en läkare säger till en annan, i läkarbussen på vägen mellan washington och Chicago. Men vad vet jag. Den här dagen har varit så jävla kall och grå. Svullo har tagit livet av sig och det känns förjävligt. Jag kommer ihåg hur jag och en kompis provade svordommar efter att vi sett programmet när vi var små. Innan dess hade jag typ aldrig svurit. Å det var extremt kul så där i början. 
Nu laddar jag hem låtar. Det brukar alltid få upp humöret. hittade en bra låt med of montreal på
www.cosyden.tk som jag vill passa på att tipsa om. Tips på bra mp3hemsidor tas tacksamt emot i kommentarboxen inunder... 
  wow. nu kommer going up the country med canned heat som lägat kvar i playlisten sedan förfesten här i går. Det är ingen dålig låt. tvärflöjtsrock. Lite som indianerna på stan...
  Vit päls spelar på blekingska på fredag. www.blekingska.se . det blir en bra dag. Och nu av ingen större anledning kommer en bild på now som jag var och såg på rooseum i förra veckan. arty party! och en bra konsert. Under konserten sa någon. "kolla han på bas. Han liknar en liten general som donderar".

/ Calle


24580-17