make it happen 10 år.

nu kan man räkna löven i träden. det ger mig psykosomatisk bakfylleångest.
clean helg. åkte till falsterbo och kisade mot solen och vinden. till och med gräset var i en matt grön färg som passade asbra ihop med sandens. såg en fet död svan. halsen var så lång och slank. det tänker man inte på när de lever.  en gång för tio år sedan såg jag en död knarkoman på värnhemstorgets toalett. hela dagen tänkte jag på att han hade träskor och att den ena hade fallit av och först på kvällen kunde jag ta in det som hade hänt. då kunde jag inte riktigt tro på det längre. jag bara mådde illa och låg i min säng utan att kunna röra mig.


i alla fall. på onsdag 5/11 blir det riktigt fett. vit päls och blood music på konsthallen. fri entré. 19:00-23:00. skivbolaget
make it happen firar tio år. så det blir även lite film, utdelning av skivor, och konst med bland annat martin jönsson och annat.

going to acapulcojag gillar inledningen här när allt fortfarande är lite lite tyst.

märklig känsla

när jag såg den här fotobloggen log jag, samtidigt som jag fick en liten kall klump i magen.

det nya nu

där fanns inga hämningar när vit päls var i studion i helgen. massor av slicka körer som säger aaaaah och tjallalalaaa och andra sjuka saker.
men som alla vet: indie is so five minutes ago.
nu ska bara löven trilla av träden medan det mastras på studio ateljén
och sedan hamnar alltihop på spejan.

panodil-zapp

idag har det inte hänt mycket. ett par insikter dock. det finns absolut inget zapp about panodil zapp. bara om man ligger helt stilla och fäster blicken stilla. ballboy e min mest beökta myspace den här veckan. min gamla acer är sannerligen äcklig. det ligger mat under tangenterna och inga USB-portar fungerar. bredvid sängen har jag 20 biblioteksböcker och jag läser i alla. robert wyatt e ändå bra fin. jag orkar aldrig dra upp rullgardinen. den har varit nere i flera dar. ångrar att jag köpte den. men, jag har sladdar och instrument över hela golvet och stora saker på gång och inget annat spelar någon roll.


turkiet


nice skivomslag


och den här snygga affischen fick jag av jonas.

out and about in kph

är det någon som ska med på kulturnatt i köpenhamn imorgon?

annars vet jag en bra bar med Afrika- inredning som vi besökte på småtimmarna med vit päls i lördags. tro mig, där kan vad som helst hända.f.ö. it freaks me out att alla i navid och gudarna har glasögon.


tornseglaren

när jag var bakfull och deppig i söndags sa jag som vanligt åt mig själv att det var kemiskt. men när jag fortsatte likandant på måndagen började jag ana oråd. på tisdagen sket jag i skolan och drog till skillinge. såg mycket småfågel och annat fint. tänkte på tornseglaren. så sent som på 1800-talet trodde man att den övervintrade på botten av inhemska sjöar. i slutet av 1800-talet började man ringmärka fåglar på ett enkelt sätt med rödan band runt benen och fann att tornseglaren flög till afrika. idag vet man att tornseglaren inte ens är en svala. det är en utveckling från kolibrin som bara ser likadan ut.
samtidigt var tiden mogen för det där skånska locket som kommer varje höst. ni vet det där tjocka som inte släpper igenom något ljus och bara ligger som en tjock dy i himlen. jag funderade på att göra som tornseglaren och övervintra på botten av en sjö bara för att slippa se eländet och kylan. i går var jag på krogen och när jag kom hem spontanköpte jag en resa till istanbul. sedan somnade jag med ett leende och vaknade likadant. det ska bli så djävla gött att likt tornseglaren dra söderöver. i alla fall se fram emot det för en tid.


tornseglare

ladusvala

hussvala

backsvala


http://www.ignatiushistory.info/01291.jpg
ottoman
ps: lyssnar på
enemy within just nu. mycket fin låt.
skinny love, inte heller dum.