2010-06-30

här är skvaller om vampire weekend:

sångaren ser exakt ut som nisse hellberg, men var betydligt yngre än jag trodde. väldigt rar och trevlig.
de kemtvättar sina sleezy rock-tshirts och har dem inplastade.

Efter giget gick alla till södra teatern. där kunde man sitta på balkongen i bara tisha på natten med hela sthlm i sin famn. bra kväll.2010-06-28

Igår var en lång och märklig dag. vaknade 05:00 och trodde att jag hade hjärnhinneinflammation. packade snabbt min väska och klev ut i den svala morgonluften, fast besluten att skaffa hjälp. gick ner till Rue rivoli och somna på en bänk, bara för att vakna av att en duva petade ner grenar i ansiktet på mig från trädet ovanför. jag hade inte huvudvärk längre och kunde nu se tillräckligt vaket på det för att förstå att min nattliga oro bara berott på att jag skulle flyga.

åt frukost på ett bageri och tittade på folk som var på väg hem från efterfest. fulla och bakfulla på samma gång. och i samma stund som solen nådde över hustaken så frös jag inte alls.

johannes hämtade mig på malmöcentral med sin buss vilken han nu inrett med snygga orangea gardiner.
I folkets park fanns den största storbildsskärm jag sett. minns inte längre vem som spela. fick nycklar av en tjej till Simons lägenhet vid tjacktårtan (möllanrondellen) som jag ska hyra över sommaren. där knallade jag sedan runt på ett lenoliumgolv i en lägenhet utan lampor och försökte känna mig hemma. öppnade fönstret och tog igen lite jag missat på SVT-play.

2010-06-25

Här är så fruktansvärt varmt att man typ inte kan göra något. Varmt i stan är liksom varmt som på inga andra platser.

Igår var vi på en utställning. Den enda engelska skylten talade om att det var kinesiska saker från 1500-talet och att tao ska uttalas dao.


I höstas var jag så olycklig. Skrev på en uppsats som aldrig blev klar, vit päls låg nere och jag gick till samma barer bara för att jag inte visste vad jag skulle göra annars?


Så på många sätt blev jag glad överväldigad och glad på eftermiddagen när telefonen ringde och jag fick ett fett jobb i sthlm till hösten. Tog carro på middag och skåla med champagne. Bara för att ligga vaken inatt. Vad har jag gett mig in på?


Well


hej dao


2010-06-22

igår var det "fete de la music" här i paris. för er som inte kan franska kan jag tala om att det betyder ungefär "det är la fett med muisk!". i varje gathörn stod förmågor, jam, coverband, soundsystem etc och folk var fulla the malmöfestivalen way. jag och shea shea shea drog strået till stacken och spela på svenska institutet. anna von hausvolff spelade också här, på en scen i trädgården och vi på mitt och Cs rum för varandra och en flaska vitt som vi själva hade köpt.


2010-06-18

nytt för detta VM är dräkter som framhäver bröstmusklerna. produktionen är också avsevärt mycket bättre. en match har generellt mer slow motion scener än brave heart. vill jag ha riktig VM-mys åker jag upp till chateau rouge och går på la chope. där går folk nutz. i synnerhet om algeriet spelar. de blåser i de där jobbiga tutorna som om de aldrig vart bland folk.

jag bokar om min biljett och kommer till sthlm den 29e då vi spelar förband till vampire weekend på debaser medis. 950 pers i salongen. gulp.


2010-06-16


promenrade längst saint martin, förbi republique och på rue revoli mot bastille då jag fick se små eifel torn halsband. ett komplicerat följe av tankar slutade med att jag såg mig själv på stranden i falsterbo med en fisk i ett snöre runt halsen. bilden var så bra för mitt inre att jag här och nu lovar att en liknande bild är ett av sommarens achievements. kära läsare. här har ni mitt ord!


2010-06-15

våra grannar är 70 år och jag vaknar varje morgon av att dem har sex. varför måste de kombinera sex med pensionärshours? de tvingar upp mig vid 7 eller 8 för att sätta på musik och göra disken för att slippa höra, men i morse var de i gång redan kl 05:30.

idag var jag hos Linus och låna en gitarr. Vi drack kaffe på hans balkong och åt en avlång bakelse till brädden fylld med kräm. det här är kindpussarnas land och jag förstår inte mycket av vad de säger. På så sätt kan jag vara lite reserverad mot allt förutom vad de lagar för gott.
... obs, artlovers, jag har inte glömt er

2010-06-13

tog en oliv ur salladen från igår på vägen ut genom dörren. knalla runt barfota i stentrapporna hemmavid. la på en botten på den låt som än så länge har det märkliga arbetsnamnet läppsnuva och maila det till killarna för vilka jag gör musiken till en dokumentärfilm (mer om det i höst på SVT).

På eftermiddagen tog jag tunnelbanan till de afrikanska kvarteren i coatre rouge. det låg högst upp på en backe med palmer och slitna fönsterluckor. satt på ännu en bar med en bild på hemingway. den här gången i armarna på en katt. alltså katten låg i hemingways starka armar och jag låg för bra till i tid. dök upp en hel timme för tidigt till mitt och carolines ronde vague. men hon är värd att vänta på. det är i alla fall en sak jag vet om livet.


2010-06-12

Lyssnar på 16 lovers lane i lurar i köket. Stränga order om att vara tyst. Idag har jag cyklat ner till shakespeare and C/O och läst lite. Kom på att Rue marengo och the cranes who built the cranes skulle kunna vara namn på något artistiskt någon gång. Snyggt, men utan mening och nu förlagt i glömskans bok.

Var på ett party fullt av franska bögar i går. En kille hade peter pan brallor och skor. En annan hade en läder BH utanpå en silkesskjorta. De pysslade med design på olika sätt. En tjej var praktiskt taget naken. Hon måste ha fått med sig dressen från en catwalk där den bör ha kallats svart aftonklänning. Sista vet jag inte. Men det är rimligt. Det första hon sa var att hon hade trosor. Jag nickade generat och kunde inte låta bli att tänka att det i så fall måste vara en sån där samba-trosa. En sån där med paljetter som bara täcker det allra väsentligaste. Det vanligaste samtalsämnet var om inredningen i hemmet. 7 stora krukor, 5 gigantiska koffertar från början på förra seklet och ett golv från ett slott i Bretagne. På vägen ut såg jag värden hångla med fel snubbe i köket. Det var han värd. Körsbären och chablisen han bjöd på var närmast perfekt avkyld.


klas brev

skickade ett mail till klas från Paris och han sa att jag borde börja blogga igen. wtf. här är klas brev:

vi bor i ett slott mitt i stan. typ vid louvren. egen trädgård och allt. här finns en glaspaviljong tillräckligt sval att sitta i på dagarna när jag gör musik. på eftermiddagarna cyklar jag. en känsla som bara går att beskriva med töntiga ord: frihet, lycka, renar min själ... backe upp och backe ner. och så kanske en sån där liten gullig öl på det. på kvällarna äter vi middag ute, eller i trädgården. har hittills aldrig behövt något annat än en skjorta på mig. äter vi i trädgården (t.ex. ost, kronärtskocka och chokladdoppade jordgubbar) brukar det gå förbi turister. då vinkar jag till dem. det gillar inte caroline. hon säger att jag tappar fokus. efter fem minuter kommer där en ny. då vinkar jag igen. bonjour.