djup snubbeIgår på bibblan började plötsligt någon spela jättehögt på gitarr och sjunga en låt om frukost på ett cornelius wreesvik jobbigt sätt. jag bestämde mig för att gå fram och stirra argt på den som spelade. då visade det sig att det var claes eriksson från galenskaparna som provade ljud inför en intervju. så jag såg bara förvånad ut och Claes tittade på mig ett tag, sedan sa han "musik ska byggas utav lego" och jag backade ur situationen med mina gummistövlar som jag lånat av klas s på obestämd tid.

ps. när jag blir klar med de låtarna som jag har i cubase just nu. ska jag slänga allt jag tidigare gjort. this is it.

medeltids madness #2appropå nått helt annat. det finns inget jag avskyr mer än Roy Anderssons film Du levande. Jag avskyr hans distans till allt och alla. bara massa skämt från människor som inte finns och ett jättetöntigt budskap. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

lajv

Idag var jag och hannes cat-walk modeller på en barockfestival.

image355image356
lägg märke till den jättelånga sleven i bakgrunden.

image357
jag skrattar inte, för antagligen hade mitt hår sett ungefär så om det vore långt.

blood on the tracks

kursen i sthlm var inget för mig. nu är jag hemma igen och inser följande, ooops inget jobb och ooops inga pengar, men med en stor aptit på livet som tur är. tyvärr lär ni inte se mig på krogen särskilt mycket framöver, där jag annars så ofta synts till med mina tre livskumpaner: förströelse, lättja och lusta. jag har helt enkelt inte råd. så nu ska jag börja hänga med: flit, pluggfrossa och arbetsmoral istället. så ses vi igen när jag får min nästa stora lön d.v.s. tidigast 25e mars, då jag mager som en droskhäst åter kan träda ur min kukong av grubblerier och långt hår för att skåda dagens ljus.

long hair -long life
short hair - nice wife
(sa en snubbe till mig i indien. egentligen vet jag inte riktigt vad det ska betyda, men passar det inte in här och nu, så vet jag inte var det någonsin kommer att göra det.)

21.01.2008.

för tillfället går jag i snöslask med min loofers på söder och alla mina ägodelar i en gul prisextra kasse. Många gånger har en stor kall droppe prickat mig.
Jag är i sthlm för uppropet på södertörn. det var svårt att hitta dit och sedan var jag där i femton min, gick i några korridorer och stod i två köer.

förutom 2 gymnasieskolor, borgarskolan och värnhem, så har jag även läst på 3 folkhögskolor: Österlensskolan (Tomelilla), Fridhem (svalöv) och österlenskonstskola (Simrishamn) och 5 universitet: Göteborgsuniversitet, Sthlms universitet, Lunds universitet, Malmö höskola, Gotlands universitet - på distans.

Jag borde med andra ord skriva förordet till VHS-katalogen, om det inte vore för att jag skulle såga hela idéen med universitet längs med ballen. och på mitt sjätte universitet södertörn, funderade jag på att göra en columbine.

Debaser O´hara

Wow. det var verkligen helt fantastiskt att så många (500) dök upp på debaser igår. fixaren sa att de inte hade haft så mycket folk på en fredag sedan de öppnade i sommras. mycket värt att fira m.a.o. och som vanligt efterlyser jag klipp och bilder om någon har? själv hade jag typ en bild.
Lite grann kändes det som den graduation-day man önskar man haft, eftersom det var värsta juladag-stämning plus mor och far, brorsorna med resp och öl i logen. morsan sa att jag var som mick jagger och det är ingen nådig komplimang att få från henne.
sedan imorse vaknade jag kl 0900, det var ändå märkligt appropå att jag aldrig vaknar så tidigt ens på veckodagarna och att jag hade lagt mig kl 0530. menmen, jag hade "night at the museum" nerladdat och Óboy vilken film. se den om ni har den kvar.

image354
Debasers röda loge, with some of Malmös finest.

paj

"Där sitter en trasig människa", tänkte jag när jag såg mig själv bland de andra i vit päls, sittandes på örat av en metallicfärgad elefant på dygnet runts omslag idag. för 1. jag hade syltburks-skägg som en vakt och 2. jag har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra med min flytt och har ont i hjärtat av en annan orsak.


Nietzsche, en annan trasig människa. kolla så paj han är.

kinksfrossan

kinks-plattorna var mina favoriter i min mor och fars vinylsamling. mammas var rolling stones, pappas var beatles och massa urgammal country, för farsan växte delvis upp i USA. min äldre bror hade en egen samling med massa U2 och pogues och en välspelad frankie goes to hollywood.

häromdagen laddade jag ner en torrent på 23 kinks-plattor och där är så fruktansvärt mycket bra låtar. vet ni inte var ni ska börja kan jag först och främst rekommendera: "Percy" 1971, "Lola versus the powerman and the moneyground" 1970 och "Arthur or the decline and fall of british empire" 1969.


fredagspeppen

Det är bara onsdag, men jag är redan så fredagspeppad att jag håller på att hoppa ur byxorna.
Igår tog vi bilder för dygnet runt sittandes på en metallic-färgad elefant i folkets park. indie 4-ever...

and check this out!!

hello concertlovers

vi har en busy week framför oss.

Måndag -
Björn Kleinhenz på besök. (efter hockeyn för min del som slutar kl 21. Pris=?.
Onsdag - Fredrik på Skånes konstförening, ystadvägen 22. 40 kr.
Torsdag - Motoboy på jeriko (Gratis. På scen kl 21)
Fredag - Vit Päls Debaser (19-03. Gratis innan kl 22. Därefter 80 kr. På scen kl 22.)

om det här med att flytta

vissa saker i malmö är sig likt. för likt. jag trodde inte mina öron när de spelade tracy chapman på glassfab t.ex.
annat sig olikt. jag köpte 4 bananlådor på coop och gick hem och packade dem. (märkligt att man måste betala 5 spänn för lådorna, även om det kanske kan kvitta trodde jag att kassörskan drog en penna med mig).

så här skrev robin nilsson (MFFs A-lag) apropå sthlm i sin gästkrönika på
himmelriket:
"Jag var själv i Stockholm hela förra veckan och det är jävligt svårt att ta dem på allvar när de pratar. Det är skönt att komma hem igen. Gå in på Forex, växla tillbaka till Skåne-valuta och känna att man är hemma."

jag kan tänka mig att han var full och kände sig lide typ ken loach-lars vinnerbäck-aktig i och med det.
hursomhelst har jag skitmycket ångest. jag har ångrat mig. jag vill inte flytta och har ingenstans att bo.

ps1:
aint that a shame:
jag ville göra klart skivor att ha på debaser nästa fredag. men alla omslag har fått 5 röster vardera och jag kan fortfarande inte välja.

Ps2:
darjeeling limited, vilken film!! Den får fem Callar av fem möjliga: C C C C C. den fick mig att tänka på annat och tro det var sommar.

Ps3:
jag kör numera bil som en gud. fickparkerar och hela skiten och imorgon kl 08.00 har jag återigen en dejt med min körskolelärare Uffe.

image353
så här ser bilarna ut i indien. de verkar tro att man är dead meat om man inte spökar ut och målar dem. lägg ockå märke till vilka snygga fyrkantiga rutor.

rösta

här är 3 utkast till nya vit päls skivan.
personligen gillar jag alla 3 och kan inte alls bestämma mig. så snälla hjälp.

(obs. detta är både fram och baksida, som man viker på mitten.)

image350
image349
image352

flamingo drivemin bror kommer hit ibland och käkar lunch. då är det inte ovanligt att vi kör var sin omgång
flamingo drive om t.ex. disk.

nu påstår han emellertid att han fått 5800 poäng vid ett tillfälle som jag av en händelse inte såg.
så nu undrar jag 1: ska jag sluta spela flamingo drive med honom på samma sätt som jag slutade slåss mot honom när han blev något starkare än mig i tonåren. (Jag påstod att slåss var silver, snacka e guld)
eller 2: ska jag anta att han ljuger och fortsätta utmaningen. faktum är att jag trots allt har en del taktiker och empirisk kunskap på området själv.

2007

image347
foto: martin jönsson

En lördag för några veckor sedan träffades jag (sång gitarr), hannes (trummor), klas (bas) och fredrik (orgel) i klas replokal. då gjorde vi den här låten från start till mål. och medan freddan och klas ställde upp mickar och rattade reglage skrev jag texten i en hörna. den handlar om 2007 ur ett personligt perspektiv och om att jag kom direkt från olof där jag sovit över kvällen innan. igår fick jag den av freddan som varit bortrest sedan dess. och när jag lyssnar på den inser jag att jag inte kan flytta från stan. för själv kan jag inte göra så här go musik.

2007

boose and books

vid en utvärdering med mig själv kom jag fram till att jag behöver mindre boose och mer böcker.
får se hur det går med det, men just nu känner jag mig nästan sprallig vid tanken på den motion som en inre politiker i skepnad av en tanke lagt fram till det besluttsfattande organet hjärnan.